Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Τέταρτο πτώμα στο γκαράζ του «Euroferry Olympia»


 Δυστυχώς επαληθεύονται οι δυσοίωνες προβλέψεις για την τύχη των εγκλωβισμένων οδηγών στο κουφάρι του Euroferry Olympia. 

Νωρίτερα το πρωί, έγινε γνωστό ότι οι άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν το πτώμα ενός άνδρα στο δεύτερο γκαράζ του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου, ενώ λίγο αργότερα ήρθε η πληροφορία για την ανεύρεση κι ενός δεύτερου, αυτή τη φορά στο τρίτο deck. Πλέον οι νεκροί οδηγοί ανέρχονται σε τέσσερις και οι αγνοούμενοι σε επτά. 281 άτομα έχουν διασωθεί.

Οι νεκροί θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο του Ρίου προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή τους, ενώ συνεχίζονταν όλη την νύχτα και σήμερα οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου, υπό συνθήκες πολύ χαμηλής ορατότητας και μεγάλης τοξικότητας. Το άνοιγμα του καταπέλτη θα γίνει όταν πέσουν οι τιμές του διοξειδίου του άνθρακα και δεν θα υπάρχει κίνδυνος νέας αναπύρωσης της φωτιάς.

Αργά χθες το απόγευμα, είχε εντοπιστεί απανθρακωμένο το πτώμα ενός άνδρα στο δεύτερο γκαράζ του πλοίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βρεθεί εκτός φορτηγού.

Την Κυριακή είχε εντοπιστεί, επίσης στο δεύτερο γκαράζ, η σορός του 58χρονου οδηγού Βαγγέλη Μαλεσιάδα, η οικογένεια του οποίου κατέθεσε αγωγή κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Το πλοίο ρυμουλκήθηκε έπειτα από 27 ώρες στο λιμάνι Πλατυγιάλι «Αστακός» Αιτωλοακαρνανίας. Στο εσωτερικό του δεν υπάρχει πλέον φλόγα παρά μόνο μεγάλη ποσότητα καπνού. Στον Αστακό έχουν μεταβεί και οι οικογένειες των αγνοουμένων, με την αγωνία να κορυφώνεται για την τύχη τους.

Στον χώρο που έχει ελλιμενιστεί το πλοίο, βρίσκονται σε ετοιμότητα 50 διασώστες, ενώ στο πρώτο κατάστρωμα υπάρχουν παρατεταγμένα οχήματα της Πυροσβεστικής

Υπενθυμίζεται ότι η ναυτική τραγωδία του Euroferry Olympia ξεκίνησε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις