Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

«Μην κάνετε παιδιά γιατί.. βλάπτουν το περιβάλλον»! - Μετά τον λιγνίτη και τα πλαστικά καλαμάκια διώκουν την τεκνοποιία


 Οι θεωρητικοί της κλιματικής αλλαγής το πάνε πολύ πιο μακριά απο ότι φαντάζονται πολλοί. Δεν ειναι μόνο οι πέντε κάδοι για τα σκουπίδια ένας για κάθε είδος, ούτε μόνο τα πλαστικά καλαμάκια, ούτε μόνο τα ηλεκτρικά, ούτε μόνο ο λιγνίτης. Οι προτάσεις τους βασισμένες στην θεωρία του ενεργειακού αποτυπώματος πάνε πολυ πιο πέρα. Απαιτούν ως και την ολική απαγόρευση της τεκνοποίησης την μείωση του πληθυσμού χάριν της σωτηρίας του κλίματος! Ας μην ξεχνάμε ότι τέτοιες πρακτικές έχουν εφαρμοστεί ήδη από το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας το οποίο η υποτίθεται δημοκρατική Δύση μιμείται άριστα με τα μέτρα για την πανδημία.

Στην θεωρία του φανατικών οικολόγων τα παιδιά παράγουν απόβλητα, καταναλώνουν πόρους και προκαλούν εκπομπές CO2. Κάθε επιπλέον παιδί είναι βάρος για την φύση. ΟΙ λεγόμενοι αντιναταλιστές απαιτούν να μην έχουμε παιδιά ή να έχουμε σημαντικά λιγότερα παιδιά στο μέλλον για χάρη του περιβάλλοντος!

Η ιδέα συζητείται τώρα σε talk show, επιστημονικές μελέτες και φιλοσοφικά δοκίμια. Υπάρχουν επίσης κάμποσες διασημότητες που ανακοινώνουν δημόσια ότι έχουν λάβει συνειδητή απόφαση να μην κάνουν παιδιά – και το hashtag #Birthstrike καλεί το διαδίκτυο να σταματήσει να κάνει παιδιά στο μέλλον.

 Δείτε αυτό το μίνι debate που αλιεύσαμε από Γερμανικές ιστοσελίδες σχετικά με το ζήτημα των παιδιών:

Η Verena Brunschweiger είναι δασκάλα, δημοσιογράφος και πεπεισμένη μη μητέρα. Το 2019 κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Kinderfrei statt kinderlos»(σσ σημαίνει: Ελεύθερη τεκνοποιια ή ατεκνία) - ένα μανιφέστο κατά της τεκνοποίησης. Δικαιολογεί τη θέση της με την προστασία του κλίματος, μεταξύ άλλων.

«Ως οικοφεμινίστρια, πρέπει να πω ότι η αναπαραγωγή είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά αμαρτήματα. Όπως είναι γνωστό, η μη απόκτηση παιδιού συνεισφέρει πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ατομική πιθανή συμβολή στην προστασία του κλίματος. Κάτι όπως τα αεροπορικά ταξίδια ή η κατανάλωση κρέατος συζητείται τουλάχιστον, αλλά η ελευθερία των παιδιών ως η πιο πολύτιμη δράση εξακολουθεί να είναι πολύ ταμπού, ειδικά εδώ στη Γερμανία».

Η Nina Pauer είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας και συντάκτρια του «ZEIT». Θεωρεί ότι η απόκτηση παιδιών είναι απολύτως θεμιτή, ακόμη και σε περιόδους κλιματικής αλλαγής, και είναι πολύ επικριτική για το κίνημα του αντιγεννητικού.

«Αν κάποιος πει ατομικά ότι δεν θέλει να κάνει παιδιά λόγω της κλιματικής αλλαγής, τότε φυσικά μπορεί να το κάνει. Αλλά τη στιγμή που αυτό εξετάζεται συλλογικά ή διατυπώνεται ως αίτημα, νομίζω ότι είναι εξαιρετικά προβληματικό και επίσης παράλογο. Γιατί δεν μπορείς να πείσεις τους ανθρώπους του κόσμου να σταματήσουν να κάνουν παιδιά. Οπότε για μένα είναι μια θεωρία, ένα κατασκεύασμα σκέψης. Και νομίζω ότι δεν έχουμε χρόνο να ενδώσουμε σε τέτοια σχήματα σκέψης. Θα πρέπει μάλλον να σκεφτούμε τι κάνουμε στην πραγματικότητα για να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή».

Προσέξτε ότι η όλη συζήτηση επικεντρώνεται στο αν είναι θεμιτό να «πειστούν» οι άνθρωποι να σταματήσουν να τεκνοποιούν. Θυμηθείτε ότι αρχικώς και η συζήτηση γύρω απο τα εμβόλια αφορούσε στο να πως να πειστούν οι άνθρωποι και είδαμε πως εξελίχθηκε. Δείτε και την σχετική αφίσα που οικολογικές οργανώσεις κυκλοφόρησαν στην  Γερμανία στον κεντρικό μάλιστα σταθμό του Βερολίνου(η λεζάντα στα ελληνικά ειναι Μέλλον η δολοφόνος του κλίματος). Και επίσης προσέξτε ότι όλως τυχαίως στις σχετικές αφίσες πρωταγωνιστούν άτομα της λευκής φυλής και όχι έγχρωμοι...

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις