Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Κυβέρνηση: Τον Μάρτιο θα αρθούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό γιατί πρέπει να έρθουν οι τουρίστες - Τι εξετάζεται


 Τον Μάρτιο αναμένεται να έρθει η ολική άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς από την 1η Μαρτίου ξεκινά η τουριστική περίοδος. 

Στόχος της κυβέρνησης είναι να επανέλθει η κανονικότητα σε όλους τους χώρους και δεν αποκλείεται στις αρχές Μαρτίου να μην ισχύει κανένας περιορισμός, με μοναδική εξαίρεση τη χρήση μάσκας.

Ουσιαστικά τα μέτρα που θα αρθούν θα αφορούν κατά κύριο λόγο τους πλήρως εμβολιασμένους (με τρεις δόσεις), οι οποίοι πλέον θα μπορούν να πηγαίνουν παντού, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει και μια «χαλάρωση» μέτρων για τους ανεμβολίαστους, χωρίς ωστόσο να αναμένεται να αποσυρθεί -έστω άμεσα- το πιστοποιητικό Covid-19. 

Οι «ειδικοί» θα συνεδριάσουν εντός της επόμενης εβδομάδας και θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις για τα μέτρα που θα αρθούν άμεσα (δηλαδή πριν τον Μάρτιο). 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, που εξετάζουν οι ειδικοί αφορά την αύξηση των θεατών στα γήπεδα και την εστίαση. Τα μέτρα ωστόσο, δεν θα χαλαρώσουν τελείως, καθώς η επιτροπή και πάλι θα θέσει όριο στην εισαγωγή των φιλάθλων στα γήπεδα.

Στη διασκέδαση και την εστίαση, αναμένεται να επιστρέψουν και τη διασκέδαση σε όρθιους, η οποία θα αφορά αποκλειστικά και μόνο εμβολιασμένους, οι οποίοι θα εισέρχονται στα καταστήματα με την υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.

Σε ό,τι αφορά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις τις Απόκριες και πολύ περισσότερο τον τρόπο εορτασμού του Πάσχα, θα υπάρξει επανεξέταση της επιδημιολογικής εικόνας την επόμενη εβδομάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως, είναι δύσκολο να επιτραπούν οι καρναβαλικές παρελάσεις καθώς σε αυτές δεν μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση και υπάρχει κίνδυνος έξαρσης της διασποράς, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποιου είδους περαιτέρω χαλάρωση σε ό,τι αφορά εκδηλώσεις, που ωστόσο θα αφορούν αποκλειστικά εμβολιασμένους.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις