Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Νέα εξέλιξη - Α.Λουκασένκο: «Η παρενόχληση Λευκορώσων στην Ουκρανία θα μπορούσε να μας ωθήσει σε ειδική επιχείρηση»

 


Το ζήτημα της εξέλιξης των επιχειρήσεων στην Ουκρανία φαίνεται να λαμβάνει ραγδαίες εξελίξεις καθώς ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε το πρωί της Κυριακής, ότι η «παρενόχληση των Λευκορώσων» στην Ουκρανία θα μπορούσε να ωθήσει το Μινσκ σε μια «ειδική επιχείρηση» δίνοντας έτσι το στίγμα ότι η Ρωσία εκτός των 12.000 Τσετσένων του Καντίροφ μπορεί να δεχθεί και άνω των 30.000 Λευκορώσων συμμαχικών στρατευμάτων από τον Βορά.

Ο Λουκασένκο, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπήρχαν Λευκορώσοι στρατιώτες ή οπλισμοί στην Ουκρανία, καθώς η Ρωσία δεν απαιτούσε τέτοια βοήθεια για την «ειδική επιχείρηση» της εκεί, είπε ότι Λευκορώσοι συλλαμβάνονταν στο έδαφος αυτής της χώρας και ξυλοκοπούνταν.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.

Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις