Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Πορεία σύγκρουσης: To NATO ενεργοποίησε την δύναμη υψηλής ετοιμότητας! – Συγκέντρωση χιλιάδων Ρώσων Πεζοναυτών


 Την δύναμη πολύ υψηλής ετοιμότητας VJTF ενεργοποίησε το ΝΑΤΟ σύμφωνα με πληροφορίες πριν λίγο. Το ενδιαφέρον της είδησης είναι ότι η Τουρκία έχει από τον Ιανουάριο της Διοίκηση της δύναμης με περίπου 4.200 στρατιώτες από την 66η Διοίκηση Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού της Τουρκίας οι οποίοι θα τοποθετηθούν ως μέρος της VJTF στο πλαίσιο της Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, η οποία θα έχει 6.400 άτομα σε υπηρεσία μαζί με την προσθήκη στρατιωτών από Αλβανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λετονία, Μαυροβούνιο, Πολωνία , Ρουμανία, Σλοβακία, Ισπανία, Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Τουρκία παρέλαβε  την διοίκηση  από την Πολωνία για όλο το 2021. «Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις σ΄ αυτή τη δύναμη», αναφέρει η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ. Η δύναμη αυτή  αποφασίστηκε να δημιουργηθεί το 2014. Τα στρατεύματα θα είναι έτοιμα να αναπτυχθούν μέσα σε λίγες μέρες.

Από την πλευρά τους οι αμερικανικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι ρωσικές αποβατικές δυνάμεις στην Θάλασσα του Αζόφ ετοιμάζονται για επιχείρηση δυτικά της Μαριούπολης με σκοπό να αποβιβάσουν χιλιάδες Ρώσους Πεζοναύτες στις ακτές.


Στο Χάρκοβο σημειώθηκε πολύ ισχυρή έκρηξη τις πρώτες νυκτερινές ώρες.


Χιλιάδες Τσετσένοι εθελοντές έτοιμοι να αναπτυχθούν  στην Ουκρανία στον πλευρό των ρωσικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις