Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

F-35 elephant walk: Η Σεούλ «απαντά» στην εκτόξευση πυραύλου της Βόρειας Κορέας


 Η Πολεμική Αεροπορία της Νότιας Κορέας πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό elephant walk με τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς τύπου F-35 που διαθέτει, ως σαφή «απάντηση» μια μέρα μετά την προκλητική εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Hwasong-17 από τη Βόρεια Κορέα.

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση χθες, λέγοντας ότι ο Υπουργός Άμυνας της χώρας επιθεώρησε ο ίδιος την περίφημη αυτή εκπαιδευτική άσκηση σχηματισμού, χωρίς ωστόσο να διευρκινίστηκε η αεροπορική βάση στην οποία διεξήχθη, όμως η συμβολική αξία της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας είναι μεγάλη.

Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το «elephant walk» ή αλλιώς «βηματισμός ελέφαντα» αντανακλά συνθήκες έκτακτης ανάγκης, κατά την οποία μεγάλος αριθμός μαχητικών (ή και άλλων αεροσκαφών) απογειώνονται μαζικά σε σχηματισμό το ένα πίσω από το άλλο.

Σημειώνεται ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, διέταξε και επέβλεψε προσωπικά την εκτόξευση του πιο ισχυρού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) της χώρας, διασφαλίζοντας ότι η Πιονγκγιάνγκ είναι έτοιμη για μια «μακρόσυρτη αντιπαράθεση» με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη την επιβολή νέων κυρώσεων σε ρωσικές και βορειοκορεατικές οντότητες καθώς και σε φυσικά πρόσωπα μετά την εκτόξευση του Hwasong-17. Οι στόχοι των νέων κυρώσεων κατηγορούνται πως «μετέφεραν» στοιχεία «προοριζόμενα για το πρόγραμμα ανάπτυξης πυραύλων της Βόρειας Κορέας», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις