Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Patriot: Ολλανδία και Γερμανία στέλνουν πυραυλικά συστήματα στη Σλοβακία

 


Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει ένα πυραυλικό αμυντικό σύστημα Patriot στο Σλιάτς, στη Σλοβακία, στο πλαίσιο των κινήσεων του NATO για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας στην ανατολική Ευρώπη.

«Η επιδεινούμενη κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία καθιστά αναγκαία αυτή τη συνδρομή», δήλωσε η Ολλανδή υπουργός Άμυνας Κάισα Ολόνγκρεν σε ανακοίνωση.

Η Γερμανία επίσης στέλνει δύο συστήματα Patriot στη Σλοβακία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως είχε αναφέρει και το onalert, η Σλοβακία είχε δεχθεί να στείλει τα δικά της συστήματα S-300 στην Ουκρανία, με την προϋπόθεση ότι θα αντικατασταθούν άμεσα με τα αμερικανικής κατασκευής Patriot. Έτσι, Ολλανδία και Γερμανία είχαν συμφωνήσει να στείλουν, στα πλαίσια του NATO, τα δικά τους Patriot.

Η Μόσχα απειλεί όποιον στείλει S-300

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως οποιαδήποτε εφοδιαστική αλυσίδα όπλων ρωσικής κατασκευής εντοπιστεί στον δρόμο προς την Ουκρανία θα αποτελέσει στόχο για τις ρωσικές δυνάμεις και ότι η Μόσχα δεν θα επιτρέψει μια τέτοια μεταφορά.

Η Ολλανδία είχε ανακοινώσει από τα τέλη Φεβρουαρίου ότι θα προμηθεύσει με πυραύλους αεράμυνας και αντιαρματικά συστήματα την Ουκρανία. Η ολλανδική κυβέρνηση είχε στείλει επίσημες επιστολές προς το Κοινοβούλιο για να πάρει την έγκρισή του για την αποστολή των εξοπλισμών.

Οι Ολλανδοί συμφώνησαν με το αίτημα της Ουκρανίας για ταχεία αποστολή 200 πυραύλων αεράμυνας Stinger και 50 αντιαρματικών όπλων «Panzerfaust 3» με 400 ρουκέτες, ανέφεραν οι επιστολές.

Η Ολλανδία είχε επίσης αναφέρει ότι εξέταζε την ίδια περίοδο, στις 28 Φεβρουαρίου 2022, από κοινού με τη Γερμανία την αποστολή ενός συστήματος αεράμυνας Patriot σε μια ομάδα μάχης του ΝΑΤΟ στη Σλοβακία. Η αποστολή αυτή οριστικοποιήθηκε σήμερα Παρασκεύη. Τέλος, με βάση αιτήματα από την Ουκρανία, η Ολλανδία έχει παράσχει 200 ​​πυραύλους αεράμυνας Stinger.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Reuters / Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις