Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Μαριούπολη: Έτσι παραδόθηκαν οι 100 Ουκρανοί Πεζοναύτες της 36ης Ταξιαρχίας – Προσπάθησαν να αποδράσουν - Περίπου 260 Ουκρανοί έχουν παραδοθεί τις τελευταίες ώρες στους Ρώσους

 


Οι Ρώσοι έθεσαν ήδη υπό έλεγχο τους το λιμάνι της Μαριούπολης και πλέον σφίγγει ο κλοιός για τα ουκρανικά στρατεύματα που βρίσκονται «ταμπουρωμένα» στο Azovmash και στο Azovstal.

Στο πρώτο εργοστάσιο βρίσκονται κυρίως δυνάμεις από την 36η Ταξιαρχία Ουκρανών Πεζοναυτών και όπως ανέφεραν στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά τους βρίσκονται σε απελπισία, καθώς το καθεστώς του Κιέβου τους παράτησε χωρίς εφόδια.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο τοποθετείται γεωγραφικά στον βορρά της Μαριούπολης και ονομάζεται αλλιώς και Il(y)ich (Vladimir Ilyich Lenin). Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο μεταλλουργίας της Ουκρανίας και στο οποίο βρίσκονται κρυμμένοι Ουκρανοί στρατιώτες.

Ήδη 160 Ουκρανοί παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις, όπως σας αποκάλυψε το pronews.gr, ενώ περίπου 100 ακόμη παραδόθηκαν χθες αργά τη νύχτα, σύμφωνα με το defencenet.gr.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δόθηκε εντολή στους περίπου 1.500 Ουκρανούς πεζοναύτες να προσπαθήσουν να αποδράσουν σε μικρές ομάδες εκτός Μαριούπολης.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η κατεύθυνσή τους θα ήταν το Ζαπορόζιε (βορειοδυτικά της Μαριούπολης, στις όχθες του Δνείπερου ποταμού).

Από αυτά τα 1.500 άτομα, 100 πιάστηκαν επ’αυτοφώρω από τις ρωσικές δυνάμεις και παραδόθηκαν, ενώ ο μεγαλύτερος όγκος (περίπου 800) οπισθοχώρησε.

Από τους εναπομείναντες 600, που είχαν χωριστεί σε μικρές ομάδες, ρωσικές πηγές πληροφόρησης μεταδίδουν πως ένας σημαντικός αριθμός συνελήφθη και άλλοι καταδιώκονται ακόμα στην γύρω περιοχή.

Για το χθεσινό περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων πως υπήρξαν συμπλοκές και ανθρώπινες απώλειες από την ουκρανική πλευρά:

«100 Ουκρανοί στρατιωτικοί με τεθωρακισμένα οχήματα ήθελαν να εγκαταλείψουν την πόλη προς τη βόρεια κατεύθυνση, αλλά απετράπησαν από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και το πυροβολικό. Ως αποτέλεσμα, καταστράφηκαν τρία ουκρανικά άρματα μάχης, πέντε οχήματα μάχης πεζικού, επτά αυτοκίνητα καθώς και προσωπικό. Οι πεζοναύτες κατέθεσαν οικειοθελώς τα όπλα και παραδόθηκαν».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις