Αίσθηση Ελευθέριας... Νιώστε τη!!! Με τον Χρήστο Παπαπαναγιώτου Frik 22/5/2022

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Goldman Sachs: Αυξημένες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

 


Γιώργος Α. Σαββάκης

gsavakis@euro2day.gr

«Οι ελληνικές τράπεζες (Eurobank, ΕΤΕ, Alpha, Πειραιώς) ανακοίνωσαν πρόσφατα το 4ο τρίμηνο του 2021,

παρέχοντας καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα σε σχέση με τις προσδοκίες της μας αλλά και τις μέσες εκτιμήσεις της αγοράς», εξηγεί η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs.

Με αφορμή τα αποτελέσματα, αυξάνει τις τιμές στόχοι του δωδεκαμήνου σε 1,75 ευρώ για την Alpha BankΑΛΦΑ +0,36% από 1,68 ευρώ πριν, 1,80 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς από 1,70 ευρώ πριν, για την ΕΤΕ εξακολουθεί να μη θέτει στόχο για την τιμής της μετοχής και τέλος, για τη Eurobank 1,50 ευρώ. Οι συστάσεις είναι «αγορά» πλην της Πειραιώς που είναι ουδέτερη.

Οι τιμές-στόχοι στο δωδεκάμηνο μεταβάλλονται κατά 4%-6% αντανακλώντας την αλλαγή στις εκτιμήσεις. Η Goldman Sachs συνεχίζει να αντλεί τις τιμές-στόχους χρησιμοποιώντας μια κεφαλαιακά προσαρμοσμένη αποτίμηση ROTE/COE. Δηλώνει buy-rated για την Eurobank/Alpha και neutral για την Πειραιώς και δεν αξιολογεί την ΕΤΕ.

Η λογική πίσω από τις αλλαγές στις εκτιμήσεις είναι παρόμοια για όλες τις τράπεζες και αντανακλά τρία βασικά σημεία:

(1) αύξηση του NII κατά 3% κατά μέσο όρο το οικονομικό έτος 2023-2024, αντανακλώντας κάποιες θετικές επιδράσεις που σχετίζονται με τις προοπτικές των επιτοκίων πολιτικής που είναι "γερακίσιες" και τη θετική προσαρμογή στα επιτόκια που περιγράφεται από τις ελληνικές τράπεζες, (2) αύξηση του CoR κατά 5 μ.β. κατά μέσο όρο το 2023-2024 (σε γενικές γραμμές) αμετάβλητο, ενσωματώνοντας κάποιες αντιδράσεις από το περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων και (3) ελαφρώς μειωμένα λειτουργικά έξοδα (κατά 1% κατά μέσο όρο στο 2024) αντανακλώντας μια επικαιροποιημένη τις προοπτικές της εταιρείας σχετικά με τις δυνατότητες βελτιστοποίησης του κόστους.

Η Goldman Sachs αναμένει τώρα ότι η Eurobank/ΕΤΕ να αρχίσουν να πληρώνουν μέρισμα από τα κέρδη του 2022, η Alpha από τα κέρδη του 2023 και η Πειραιώς από τα κέρδη του 2024, υποθέτοντας έναν δείκτη διανομής 20% (που υποδεικνύεται ως ο αρχικός δείκτης διανομής από την εταιρείες).

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις