Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Φανταστικά πιροσκί που Tα γεμίζεις με ότι θέλεις

 


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ

600 – 700γρ.αλευρι για τσουρέκια 400γρ χλιαρό νερό ή γάλα 2 φακελάκια μαγιά 5κ.σ.ηλιελαιο 1κ.σ.ζαχαρη 1κ. σ. αλάτι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΒΑΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΡΈΣΕΙ.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΠΑΤΑΤΑ:
Ετοίμαζουμε πρώτα το ζυμάρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σέ ένα μπόλ βάζουμε το γάλα ή το νερό την ζάχαρη την μαγιά. Τά ανακατεύουμε σκεπάζουμε το μπόλ και το αφήνουμε έως ότου φούσκωσει.

Μετά ρίχνουμε στο αλεύρι το αλάτι το ανακατεύουμε το ζυμώνουμε καί λίγο πρίν το τέλος ρίχνουμε το ηλιέλαιο το ζυμώνουμε καί το βάζουμε στο ψυγείο. Εγώ το έβαλα ΟΛΗ την νύχτα. Τό βράδυ έφτιαξα και την γέμιση.

Την άλλη μέρα λαδωσα τά χέρια μου και ξεφουσκωσα το ζυμάρι έκοψα κομμάτια ζύμης σε μέγεθος ενός μικρού μανταρινιου.50γρ. τό κάθε ένα. Τα άφησα λίγο σκεπασμένα. Μετά πήρα το κάθε κομμάτι ζύμης το άνοιξα με τα χέρια.

Έβαλα μέσα ανάλογη γέμιση και το έκλεισα. Τα σκέπασμα για 15’και μετά τα τηγάνισμα σέ αρκετό ηλιέλαιο. Σε μέτρια φωτιά.

Τα βγάζουμε τα αφήνουμε λίγο σε χαρτί κουζίνας. Καί είναι έτοιμα.

Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Μπαχάρι και κανέλα.”.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις