Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

KYΣΕΑ: EKTAKTH συνεδρίαση για τα σύνορα του EBPOY


 Εκτακτο ΚΥΣΕΑ θα γίνει σήμερα στις 16.30, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται με μοναδικό αντικείμενο τη φύλαξη των συνόρων στον Εβρο, μετά και τις τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας που δείχνουν μια αναζωπύρωση της «κινητικότητας» στα χερσαία σύνορα της χώρας με την αξιοποίηση των νησίδων στον ποταμό.

Με δεδομένο πως ο φράχτης, που επεκτείνεται κατά 80 χλμ., αποτελεί βασικό αποτρεπτικό εργαλείο, η Τουρκία αναζητεί τρόπους να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο.

Οπως κατήγγειλε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, οι τουρκικές αρχές φέρνουν τους μετανάστες στην όχθη του Εβρου και με απειλή χρήσης βίας τούς πιέζουν να έρθουν στις νησίδες του ποταμού, ώστε η Ελλάδα, πιεζόμενη, να τους βάλει στην επικράτειά της.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν «υβριδικό πόλεμο», με την Ελλάδα να είναι έτοιμη να λάβει όλα τα μέτρα προστασίας ώστε να αποτύχει η προσπάθεια της Αγκυρας.

Εκτός από την επέκταση του φράχτη σχεδιάζεται και ενίσχυση των ηλεκτρονικών μέτρων παρακολούθησης, κάτι το οποίο θα αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις