Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Δυτική Ουκρανία: Κτυπήθηκαν αποθήκες με όπλα του NATO μια ανάσα από την Πολωνία! - Με πυραύλους cruise Kalibr που εκτοξεύθηκαν από ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά


 Ρωσικοί πύραυλοι cruise Kalibr κτύπησαν μία ανάσα από τα σύνορα με την Πολωνία αποθήκες όπλων του ΝΑΤΟ που είχαν σταλεί στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα κτυπήθηκε μία αποθήκη όπλων tου ΝΑΤΟ με πυρομαχικά των 155 χλστ. στην περιοχή Τσερβονογκράντ, το Λβιβ, το Μικολάιφ και το Νικολάιεφ που πλήττεται πλέον καθημερινά.

Το αξισημείωτο: Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από στρατηγικά αεροσκάφη Tu-22 επάνω από την Κασπία.

Αυτό σημαίνει ότι ούτε καν το 48ωρο ανεφοδιασμού των πλοίων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας αφήνουν οι Ρώσοι να περάσει χωρίς να εκτοξεύσουν πυραυλικές επιθέσεις με cruise.

Οι Ρώσοι όσο περνούν οι ημέρες προσανατολίζουν τις αεροπορικές προσβολές τους στα δυτικά, που σημαίνει ότι μόλις τελειώσουν με το Ντονμπάς, ξεκινούν την επίθεση στην Οδησσό.

Ήδη έχουν μεταφέρει δυνάμεις από το Ντονμπάς στην Χερσώνα για να σπάσουν την αιχμή της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Στο Ντονμπάς, σχεδόν όλα έχουν τελειώσει: Ο ίδιος ο επικεφαλής του καθεστώτος Β.Ζελένσκι παραδέχθηκε ότι »Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πλεονέκτημα του ρωσικού στρατού σε πυροβολικό και ανθρώπινο δυναμικό, και αυτό είναι πολύ αισθητό στις μάχες, ειδικά στο Donbass, σε Peski, Avdiivka και σε άλλες περιοχές.

Είναι απλά κόλαση εκεί. Τα λόγια δεν μπορούν να το περιγράψουν»,

Στο ανθρώπινο δυναμικό, φυσικά οι Ουκρανοί υπερτερούν ακόμα σε αναλογία 3:1 παρά τις ενισχύσεις των Ρώσων με μονάδες ρωσόφωνων, αλλά στο πυροβολικό η αναλογία είναι συντριπτική ακόμα και 8:1 σε σωλήνες πυροβόλων, οχήματα πολλαπλής εκτόξευσης ρουξετών, εκτοξευτές πυραύλων κλπ.

Ούτε καν το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αυτή την καταιγίδα των πυραύλων και των βολών συμβατικού πυροβολικού που εκτοξεύουν οι ρωσικές δυνάμεις.

Και το ερώτημα πλέον είναι: Μόνο προς Οδησσό θα κατευθυνθεί η ρωσική επίθεση ή και προς Χάρκοβο;

Το βέβαιο είναι ότι βρισκόμαστε πολύ μακριά από το τέλος του πολέμου.

Και ο χρόνος κυλά υπέρ της Μόσχας. Οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ θα αποτελέσουν, όπως όλες οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν, «Βατερλώ» για τους Δημοκρατικούς που θα αναλάβουν τον έλεγχο και της Βουλής και της Γερουσίας και μέχρι την άνοιξη θα έχουν πέσει οι περισσότερες κυβερνήσεις της ΕΕ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις