Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

BOMBA - XOYPIET: Oι ΗΠΑ ο 2ος μεγαλύτερος αγοραστής όπλων της Pωσίας


 Στο στόχαστρο του τουρκικού Tύπου οι ΗΠΑ πλέον μετά την αντιπαράθεση που δεν λέει να τελειώσει μεταξύ Αμερικής-Τουρκίας.

Η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Χουριέτ» σήμερα «στοχεύει» πρωτοσέλιδα τις ΗΠΑ κατηγορώντας την για διπροσωπία.

«Την ώρα που οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία, οι ίδιες είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης της Ρωσίας σε όπλα, μετά την Αλγερία», ισχυρίζεται, βασίζοντας τα στοιχεία της σε έκθεση των ρωσικών τελωνείων για τις εξαγωγές όπλων της Ρωσίας το πρώτο οκτάμηνο του τρέχοντος έτους.

«Κι αυτό τί είναι κ. Μπάιντεν», ρωτάει στο πρωτοσέλιδό της σήμερα, υποστηρίζοντας ότι τα όπλα προς τις ΗΠΑ φεύγουν από τα ρωσικά τελωνεία με τον κωδικό “SSSS”, αλλά χωρίς να διευκρινίζεται στα έγγραφα τί είδους όπλα πωλούνται.
Σύμφωνα –ωστόσο- με ειδικούς, που επικαλείται η «Χουριέτ», οι ΗΠΑ αγοράζουν από τη Ρωσία κινητήρες πυραυλικών συστημάτων, όπως επίσης και καλάσνικοφ.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν ρωσικούς κινητήρες RD-180 στους πυραύλους τους. Το δεύτερο που αγοράζουν είναι τα τουφέκια Καλάσνικοφ και τα αντιαρματικά όπλα, ενώ οι ΗΠΑ εισάγουν εκατομμύρια σφαίρες από τη Ρωσία κάθε χρόνο.
Υποστηρίζει μάλιστα ότι και άλλες 5 χώρες του ΝΑΤΟ αγοράζουν από τη Ρωσία, ανάμεσά τους η Γερμανία, η Αγγλία, η Ολλανδία, η Εσθονία και η Τσεχία.

Η εφημερίδα επισημαίνει πάντως ότι, σύμφωνα με την έκθεση της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Τελωνειακής Υπηρεσίας, η Τουρκία δεν έχει αγοράσει ούτε ένα δολάριο όπλα τους τελευταίους 8 μήνες από τη Ρωσία.

Εκτός από τις χώρες του ΝΑΤΟ, η Κίνα, η Ινδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι οι άλλες χώρες που αγόρασαν φέτος όπλα από τη Ρωσία, με τα αντι-αεροπορικά συστήματα, όπως S-400 Pantsir-S1, να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ των εξαγωγών όπλων της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις