Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Iωάννινα: O «Γολγοθάς» μιας 75χρονης λόγω του θησαυρού του Αλή Πασά – Οι θρύλοι και οι Xρυσοθήρες


 Τον θησαυρό του Αλή Πασά αναζητούν ακόμα στα Ιωάννινα. Ένας θησαυρός που «ταλαιπωρεί» μια 75χρονη καθώς χρυσοθήρες ζήτησαν να κατεδαφιστεί το σπίτι της.  Εκεί πίστευαν ότι κρύβεται ο θησαυρός.

Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε να αντιμετωπίσει και δικαστικές περιπέτειες. Μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» η δικηγόρος, Αμαλία Τάσση τόνισε τα εξής:

«Οι οικοδομικές εργασίες στο όμορο ακίνητο συνιδιοκτησίας των αντιδίκων της κυρίας, άρχισαν προκειμένου όχι για να κριθεί κατεδαφιστέο το σπίτι της άτυχης ηλικιωμένης αλλά για να κάνουν οι ίδιοι εργασίες ώστε να ψάξουν να βρουν αυτόν τον θησαυρό και εξαιτίας των εργασιών αυτών κατέστη ετοιμόρροπο το σπίτι της ηλικιωμένης».

Η 75χρονη βρέθηκε ξαφνικά κατηγορούμενη καθώς είχε καταστεί το σπίτι της κατεδαφιστέο οπότε φαινόταν ότι παραβιάζονταν οι σχετικές πολεοδομικές διατάξεις. Ωστόσο στην ακροαματική διαδικασία αποκαταστάθηκαν τα πράγματα με αποτέλεσμα τελικά να απαλλαγεί.

Η αρχή της ιστορίας αυτής ανάγεται στο 2015 όταν στη διπλανή κατοικία, συνιδιοκτήτες άρχισαν εργασίες για το άνοιγμα ενός φρέατος. Η 75χρονη προσπάθησε με όλα τα νόμιμα μέσα να σταματήσει τις εργασίες και το πέτυχε, όμως για τα θεμέλια του σπιτιού της ήταν ήδη… αργά.

Το σπίτι αυτό σήμερα έχει εγκαταλειφθεί. Υπάρχει ένα μεγάλο κόστος ύψους 60.000 -70.000 ευρώ για την αποκατάσταση της κατοικίας, που δεν μπορεί να καλύψει η ηλικιωμένη.

Η ίδια ποτέ δεν είχε ασχοληθεί με τον θησαυρό του Αλή Πασά και στα δικαστήρια πληροφορήθηκε από τους μάρτυρες τον θρύλο αυτόν και έτσι κατάλαβε για ποιον λόγο έγιναν οι εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις