Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Tο KIEBO Xτυπάει τις υποδομές των ρωσικών περιοχών – Xωρίς Nερό Xερσώνα και Ντονέτσκ

 «Εξαέρωση» σε Κρεμίνα και Χερσώνα τριών ουκρανικών επιθέσεων από το ρωσικό Πυροβολικό

Το Κίεβο επιχειρεί να χτυπήσει καίριες υποδομές των ρωσικών περιοχών που ενσωματώθηκαν πρόσφατα στην Ρωσική Ομοσπονδία επιχειρώντας

να «τιμωρήσει» τους ρωσικούς πληθυσμούς ως αντίποινα για τα ρωσικά πλήγματα στις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές.

Εκτός από την Χερσώνα πλήττει τις υποδομές και της μεγάλης πόλης του Ντονέτσκ (πόλη με 1 εκατ. κατοίκους).

Ολόκληρος ο νότιος τομέας της ρωσικής Χερσώνας και οι γύρω οικισμοί έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση σε μεγάλες εκτάσεις μετά το χθεσινό ουκρανικό χτύπημα με HIMARS στο φράγμα της Καχόβκα.

Επιχειρώντας να εκμεταλλευτούν το χάος που προκάλεσαν οι Ουκρανοί επιχείρησαν δύο νέες επιθετικές ενέργειες  στην Χερσώνα και μία επιθετική ενέργεια στην Κρεμίνα κοντά στο Λισιτσάνσκ οι οποίες κατέληξαν σε πλήρη καταστροφή των δυνάμεων που επιχείρησαν να διεισδύσουν στις ρωσικές γραμμές άμυνας.

Εντύπωση προκάλεσε η αποτελεσματικότητα του ρωσικού περιφερόμενου πυρομαχικού Lancet.

Η Χερσώνα έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης και η διοίκηση της πόλης αναφέρει ότι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού διακόπηκαν εξαιτίας της ουκρανικής τρομοκρατικής επίθεσης που κατέστρεψε τρεις γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις πόλεις Μπερισλάβ και Καχόβκα.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης, Γιάροσλαβ Γιανούσεβιτς, είπε ότι στο Μπέρισλαβ έχει καταστραφεί περίπου 1,5 χιλιόμετρο ηλεκτρικών γραμμών, με αποτέλεσμα να διακοπεί εντελώς η ηλεκτροδότηση επειδή «η ζημιά είναι αρκετά εκτεταμένη».

Όπως είπε επίσης, ειδικοί στον τομέα της ενέργειας εργάζονταν για να επιλύσουν «γρήγορα» το ζήτημα και κάλεσε τους κατοίκους να «παραμείνουν ήρεμοι». Ο κυβερνήτης της Χερσώνας, Βλαντίμιρ Σάλντο, δήλωσε ότι οι αρχές ήλπιζαν να αποκτήσουν ξανά την ηλεκτροδότηση εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με τον Γιούρι Σομπολέφσκι, αναπληρωτή επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου της Χερσώνας, περίπου 10 οικισμοί στην περιοχή επλήγησαν, εκτός από την πόλη, ενώ άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ουκρανία ετοιμάζεται να επιχειρήσει νέα επίθεση για να καταλάβει μεγαλύτερες εκτάσεις στη Χερσώνα.

Ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το φράγμα της Καχόβκα υπέστη ζημιές από ουκρανικό χτύπημα με ρουκέτες HIMARS.

Mε ρουκέτες HIMARS χτύπησαν σήμερα οι Ουκρανοί και το διοικητικό μέγαρο του Ντονέτσκ στο οποίο η φωτιά δεν κατασβέστηκε και το Κίεβο ισχυρίζεται πως αυτό έγινε επειδή δεν υπάρχει υδροδότηση.

Η Δύση προωθεί μία παράλογη προπαγάνδα ότι οι Ρώσοι βομβάρδισαν τους εαυτούς τους  δηλαδή ότι οι ίδιοι χτύπησαν το φράγμα της Καχόβκα χωρίς να δίνουν μία λογική εξήγηση γιατί να το κάνουν αυτό, αλλά στηριζόμενοι στο γεγονός ότι απευθύνονται σε κοινωνικές μάζες που ούτε γεωγραφία γνωρίζουν και δεν έχουν ουσιαστική ενημέρωση για την τακτική κατάσταση στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις