Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ… Αλεξανδρούπολη: Παραλίγο ξύλo με Αντιδήμαρχo και δημοτικό σύμβουλο στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δ.Σ (ΒΙΝΤΕΟ)


 -Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Λαμπάκη Θέμης Κυριακίδης πήγε και έκλεισε το μικροφωνο του Προέδρου Γιώργου Καίσα.

Αυτός και ο Αντιδήμαρχος Σάββας Σεφεριάδης που πήγε να τον αποτρέψει, λίγο έλειψε να μετατρέψουν σε ρινγκ την αίθουσα συνεδριάσεων

Σκηνές απείρου κάλλους εξελίχθηκαν σε μια ακόμη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, μόνο που αυτή την φορά η κατάσταση ξέφυγε και παραλίγο η αίθουσα να μετατραπεί σε… ρινγκ, με Αντιδήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο να πιάνονται στα χέρια. 

Πρωταγωνιστές ο δημοτικός σύμβουλος Θέμης Κυριακίδης, από την παράταξη “Πόλη και Πολίτες” του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής  Σάββας Σεφεριάδης, που άρχισαν να τραβούν και να σπρώχνουν ο ένας τον άλλον, έχοντας παράλληλα έντονη λεκτική λογομαχία μπροστά στο προεδρείο του Δ.Σ και τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη. Η κατάσταση μάλιστα ξέφυγε σε κάποια στιγμή και αν δεν επενέβαιναν στη μέση οι πιο ψύχραιμοι Γιώργος Κουκουράβας και Γιάννης Βαταμίδης, οι Κυριακίδης, Σεφεριάδης θα μετέτρεπαν σε ρινγκ την αίθουσα συνεδριάσεων, αν και μέχρι πέρυσι βρισκόταν στην ίδια παράταξη, αυτή του κ.Λαμπάκη απ’ όπου ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ.Σεφεριάδης.

 


Όλα ξεκίνησαν όταν ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Καίσας ανακοίνωσε ότι θα γίνει ψηφοφορία για να αποφασιστεί αν εγκρίνεται η αναλογιστική μελέτη που ανατέθηκε και έγινε από εξειδικευμένη εταιρεία και η οποία αναφέρει ότι δεν πρέπει να γίνει καμιά μείωση των δημοτικών τελών στον δήμο Αλεξανδρούπολης, αλλά να υπάρξει εξορθολογισμός. Η αντιπολίτευση επέμενε να τεθεί σε ψηφοφορία η δική της πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών κατά 10%, αλλά ο κ.Καίσας ξεκαθάρισε πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί, γιατί προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις ότι πρέπει να κατατίθεται γραπτή πρόταση με έκθεση της οικονομικής υπηρεσίας, κάτι που δεν έγινε. Οπότε, αν τεθεί σε ψηφοφορία η συγκεκριμένη πρόταση της αντιπολίτευσης, ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Τότε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βαγγέλης Λαμπάκης, που σε όλη την διάρκεια της συνεδρίασης είχε συνεχείς και έντονες παρεμβάσεις και αντιπαραθέσεις τόσο με τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη όσο και με τον Πρόεδρο του Δ.Σ Γιώργο Καίσα, είπε στον τελευταίο:

Λαμπάκης: Για τελευταία φορά σας ρωτάω. Θα βάλετε και την δική μας πρόταση σε ψηφοφορία;

Καίσας: Όχι, γιατί θα ακυρωθεί η απόφαση από την Αποκεντρωμένη.

Λαμπάκης: Όχι. Δυστυχώς ο φασισμός λειτουργεί μέσα σε αυτή την αίθουσα.

Καίσας: Η πρόταση της δημοτικής αρχής ή θα ψηφιστεί ή θα καταψηφιστεί από σας. Δεν φέρατε γραπτή πρόταση.

Τότε έξαλλος ο Θέμης Κυριακίδης της παράταξης Λαμπάκη, έφυγε από την θέση του και πήγε μπροστά στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου και διαμαρτύρονταν έντονα στον Γιώργο Καίσα, ενώ παράλληλα με μια απαράδεκτη έκλεισε το μικρόφωνο του Προέδρου κάνοντας και χειρονομίες, ενώ προς… ενίσχυση του προσέτρεξε και ο συνάδερφος του απ’ την ίδια παράταξη του τέως δημάρχου κ.Λαμπάκη, ο πρώην Αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης που και αυτός έκανε τα ίδια.

Σχεδόν αμέσως, βρέθηκε στο σημείο ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Σάββας Σεφεριάδης και άρχισε να κάνει παρατηρήσεις σε έντονο ύφος στον Θέμη Κυριακίδη και να προσπαθεί να τον πιάσει απ τα χέρια για να τον απομακρύνει μπροστά από τον κ.Καίσα για να συνεχιστεί η συνεδρίαση. Αυτός αντέδρασε, πήγαν να πιαστούν στα χέρια και αντάλλασσαν έντονες φράσεις που όμως δεν ακούγονταν αφού η μετάδοση του ήχου στην ζωντανή μετάδοση σταμάτησε. Αν δεν επενέβαιναν μάλιστα ο Γιώργος Κουκουράβας και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Βαταμίδης για να μπουν στην μέση ως… ειρηνευτική δύναμη και να τους χωρίσουν, η κατάσταση θα ξέφευγε ακόμα περισσότερο και η αίθουσα θα μετατρέπονταν σε ρινγκ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ…

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις