Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Πέθανε ο τραπεζίτης και «κροίσος» σερ Έβελιν ντε Ρότσιλντ

 


Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών άφησε ο Βρετανός τραπεζίτης και οικονομολόγος ‘Εβελιν ντε Ρότσιλντ , όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (8/11) η οικογένειά του. Πέθανε «ειρηνικά στο σπίτι του», όπως ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Sun.

Ο ‘Εβελιν ντε Ρότσιλντ είχε βοηθήσει στην ένωση του βρετανικού και του γαλλικού κλάδου του διάσημου τραπεζικού ομίλου της οικογένειάς του, ενώ σύμφωνα με το Bloomberg είχε δώσει τις οικονομικές του συμβουλές ακόμη και στη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Βρετανίας.

Ο «κροίσος» είχε πει το 1996 στους New York Times πως «η πρώτη δύναμη της οικογένειάς μας είναι η ενότητα», όταν και είχε γίνει η ένωση του βρετανικού με τον γαλλικό κλάδο της τράπεζας.

Ποιος ήταν ο Ρότσιλντ

Από το 1976, ο Ρότσιλντ διετέλεσε επί 27 χρόνια πρόεδρος της N.M. Rothschild & Sons. Η τράπεζα που σήμερα είναι γνωστή ως Rothschild & Co. βοήθησε μεταξύ άλλων στη χρηματοδότηση της νίκης του Δούκα του Ουέλινγκτον επί του Ναπολέοντα το 1815 στη μάχη του Βατερλώ.

Προτού αποχωρήσει το 2003, ο Ρότσιλντ πέτυχε τον από καιρό προγραμματισμένο στόχο της συνένωσης της επιχείρησης του Λονδίνου με την αντίστοιχη γαλλική Rothschild & Compagnie Banque. Αυτό θεωρήθηκε ως ένα βασικό βήμα για να παραμείνει ανταγωνιστικός με τις πολύ νεότερες -αλλά και μεγαλύτερες- πολυεθνικές τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις