Αντιμέτωπη με την επίσημη έρευνα για κατάχρηση εξουσία, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, βρίσκεται η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.
Το κατά πόσον θα διαταχθεί τελικά η έρευνα και ενδεχομένως κάποια δικαστική δίωξη, αναμένεται να αποφασιστεί την Πέμπτη από τη γαλλική δικαιοσύνη.
Οι εισαγγελικές αρχές τονίζουν ότι η κ.Λαγκάρντ καταχράστηκε την εξουσία της εγκρίνοντας την καταβολή αποζημίωσης ύψους 285 εκατ. ευρώ στον Μπερνάρ Ταπί το 2008.
Την εποχή εκείνη ο Ταπί βρισκόταν εν μέσω μίας δικαστικής διαμάχης με την τράπεζα Le Credit Lyonnais, την οποία κατηγορούσε ότι ότι τον εξαπάτησε στην διαδικασία της πώλησης του μεριδίου των μετοχών της εταιρείας αθλητικών ειδών Adidas,
Ο Ταπί είχε χάσει την υπόθεση το 2006 στο ανώτατο δικαστήριο και βρισκόταν στη διαδικασία της έφεσης, όταν ο σημερινός πρόεδρος ανέλαβε την εξουσία.
Η Λαγκάρντ, η οποία διαψεύδει ότι ενέχεται σε οποιαδήποτε αδικοπραγία και ότι είχε προσωπικό όφελος από την υπόθεση αυτή.
Η έρευνα αυτή, εάν διεξαχθεί, αναμένεται να ρίξει σκιά στην μόλις λίγων μηνών ηγεσία της Κριστίν Λαγκάρντ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου