Τουλάχιστον 40 άτομα σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν από δύο επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν στα δυτικά της πρωτεύουσας της Συρίας, τη Δαμασκό.
Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι «τρομοκράτες» επιτέθηκαν σε εγκαταστάσεις ασφαλείας στην πόλη.
Μάλιστα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι ο Λίβανος είχε προειδοποιήσει τη Δαμασκό πριν από δύο μέρες ότι η Αλ Κάιντα έχει διεισδύσει στη Συρία από το έδαφός του.
«Οι λιβανικές αρχές μας προειδοποίησαν πριν από δύο μέρες ότι μια ομάδα της αλ Κάιντα διείσδυσε στη Συρία από την (πόλη του βόρειου Λιβάνου) Ερσάλ» δήλωσε στο Reuters μέσω email ο εκπρόσωπος Τζιχάντ Μακντέσι.
«Και οι καμικάζι σήμερα προκάλεσαν τον θάνατο περίπου 40 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 150, όλοι τους πολίτες και στρατιωτικό προσωπικό. Οι μαχητές της ελευθερίας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι αυτός ο τρόπος για την επίτευξη της δημοκρατίας» πρόσθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση έγινε με οχήματα που ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικά.
Ωστόσο, ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση «σκηνοθέτησε» τις επιθέσεις, προκειμένου να πείσει τον Αραβικό Σύνδεσμο ότι ένοπλες ομάδες δρουν στην περιοχή.
Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι μετά τις εκρήξεις ακολούθησαν πυροβολισμοί.
ΠΗΓΗ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Ξέφυγαν τα πράγματα στο VIP section του “Telekom Center”. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης,
-
Ισχυρισμός Τέλος η προθεσμία για τις νέες ταυτότητες: Όποιος δεν τη βγάλει μέχρι τότε τρώει πρόστιμο - Ανακοινώθηκε η τελική ημερομηνία. Σ...
-
Κάθε παρτίδα εμβολίου είχε διαφορετική formula. Oι αριθμοί παρτίδων το αποδεικνύουν. Δεν πρόκειται για εικασίες ή θεωρία συνωμοσίας.
-
Διακοπή ρεύματος, διακοπή καταναλωτή και σκληρά εξοντωτικά πρόστιμα για όποιον δεν πληρώσει...
-
Ένας ηλικιωμένος παντρεύτηκε μια νεαρούλα. Μετά απο μερικά χρόνια ανθόσπαρτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου