Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Έλληνες ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ με «ΟΠΛΟ» το ευρωδιαβατήριο

Μεγάλη αύξηση σημειώνει ο αριθμός των Ελλήνων που συμπληρώνουν το europass ή αλλιώς το Επαγγελματικό Ευρωδιαβατήριο ή αλλιώς τον φάκελο με τα προσωπικά στοιχεία και προσόντα, ελπίζοντας να ανοίξουν οι «πόρτες» για μία καλύτερη τύχη και εργασία εκτός Ελλάδας.



Τo Europass είναι ένας φάκελος, που κάθε ενδιαφερόμενος συμπληρώνει ηλεκτρονικά και αποτελείται από πέντε επιμέρους έγγραφα περιγραφής των προσόντων, γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων κατά την εκπαιδευτική και επαγγελματική πορεία του.


Πιο συγκεκριμένα, ο φάκελος περιέχει:


* Βιογραφικό Σημείωμα (CV)


* Διαβατήριο Γλωσσών (LP) που γνωρίζει ο κάτοχος


* Κινητικότητα (Mobility), δηλαδή τυχόν επαγγελματικά ή σπουδαστικά ταξίδια που έχει κάνει n Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού (CS), έγγραφο που περιγράφει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει οι κάτοχοι πιστοποιητικών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.


* Παράρτημα Διπλώματος (DS), το οποίο δεν υποκαθιστά το πτυχίο, όμως είναι πολύ χρήσιμο καθώς εξηγεί λ.χ. ότι ένας αγιογράφος που σπούδασε στην Ελλάδα, έχει εξειδικευθεί και σε προγράμματα σχεδιασμού σε υπολογιστές, πέρα από την τέχνη του.


Ο φάκελος είναι τυποποιημένος και κοινός για όλους τους πολίτες των χωρών της Ευρώπης, που δίνει τη δυνατότητα στους ξένους εργοδότες, να κάνουν σύγκριση των τυπικών και πραγματικών προσόντων των υποψηφίων προς πρόσληψη.
Φεύγουν οι νέοι


Σημειώνεται, ότι από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2011, στην ιστοσελίδα συμπληρώθηκαν ακόμη 30.000 βιογραφικά, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 89.300 βιογραφικά. Σύμφωνα με τις προβλέψεις μέχρι την εκπνοή του έτους τα κατατεθημένα βιογραφικά θα ξεπεράσουν τα 100.000.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις