Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Μοιράζουν εκατομμύρια ευρώ σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις την ώρα που ο κόσμος πεινάει – Τι δείχνουν έγγραφα ντοκουμέντα

- Κανείς δεν ξέρει που πήγαν τόσα λεφτά - Πάρτι εκατομμυρίων με 431 ΜΚΟ
- Πρώτη στη λίστα η ΜΚΟ της μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Μαργαρίτας Παπανδρέου
- Οι φάκελοι με τα στοιχεία επί κυβέρνησεως Σημίτη πολτοποιήθηκαν
- Δείτε τη λίστα με όλες τις ΜΚΟ και τα λεφτά που πήραν!

Πάρτι εκατομμυρίων που μοίραζε το υπουργείο Εξωτερικών για δέκα ολόκληρα χρόνια σε πλήθος ΜΚΟ, προκύπτει από τους πίνακες που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "Το Παρόν" και τους οποίους επιβεβαιώνει η έκθεση του ορκωτού λογιστή που έστειλε ο υφυπουργός Εσωτερικών Δ.Δόλλης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνεις της Βουλής.

Η έκθεση ήρθε στα χέρια των μελών της Επιτροπής στη δυνεδρίαση της την περασμένη εβδομάδα, ενώ μετά τις γιορτές θα κληθεί να την ενημερώσει και ο ίδιος ο υφυπουργός.

Όπως φαίνεται εκατομμύρια ευρώ μοίραζε το υπουργείο Εξωτερικών στις ΜΚΟ το 2010 την ώρα που ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έλεγε στον ελληνικό λαό ότι λεφτά δεν υπάρχουν τελικά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το “ΠΑΡΟΝ” από το 2000 έως το 2010 κατασπαταλήθηκαν σε 431 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) 115.388.814 ευρώ (κάπου τέσσερα δις. δραχμές) δημοσίου χρήματος. Τα περισσότερα μάλιστα δόθηκαν το 2003, και έφτανα στα 18.095.076 ευρώ! Θυμίζουμε ότι υπουργός Εξωτερικών από τον Φεβρουάριο του 1999 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2004 ήταν ο....Γιώργος Παπανδρέου θέση που ανέλαβε ξανά το 2009.

Στην σχετική λίστα ξεχωρίζει η ΜΚΟ της μητέρας του πρωθυπουργού, Μαργαρίτας Παπανδρέου (ΚΕΔΕ – Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη) με 929.510 συνολικά, την περίοδο 2000-2007.
Ποιοι χρηματοδοτήθηκαν το 2010
-Οικουμενική: 328.895 ευρώ. Είναι η ΜΚΟ του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
-Οικολογική και Πολιτιστική Εταιρεία Μουσικών Συγγραφέων και Καλλιτεχνών Θράκης / Βόσπορος – Πολιτιστική Συνεργασία: 277.000 ευρώ.
-Ελληνοαλβανικός Σύνδεσμος Φιλίας «Σωκράτης»: 186.911 ευρώ.
-Κέντρο Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας: 156.485 ευρώ. Είναι η ΜΚΟ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εξαγωγέων.
-Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (ΔΙΔΗΝΕ): 144.000 ευρώ.
-Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες: 139.694,77 ευρώ
-Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης (HUMANET): 108.320 ευρώ. Με έδρα τα Γιάννενα.

-Ιάσων – Εθελοντική Οργάνωση Αειφορίας Περιβάλλοντος: 99.941,50 ευρώ. Έδρα Αθήνα, πρόεδρος Γιάννης Λάτσιος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις