Επί πέντε ημέρες τελούσε «υπό παραίτηση» ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο πρωθυπουργός όμως Λουκάς Παπαδήμος ανακοίνωσε επισήμως ότι δεν κάνει αποδεκτή την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κάτι που «ανάγκασε» τον υπουργό Πολιτισμού να…πειθαρχήσει στην πρωθυπουργική εντολή, με πόνο ψυχής, παρά την επιθυμία του να παραιτηθεί.
Ο Π. Γερουλάνος υπέβαλε την παραίτησή του το πρωινό της προηγούμενης Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου, όταν αποκαλύφθηκε το μεγάλο πλιάτσικο στο αφύλακτο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Όπως έγινε γνωστό από το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Π. Γερουλάνος υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης, ο Λ. Παπαδήμος ζήτησε από τον Π. Γερουλάνο να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για τη διαλεύκανση της μεγάλης ληστείας στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος που ζήτησε να ενημερωθεί για τις έρευνες στην υπόθεση της Αρχαίας Ολυμπίας ζήτησε να επιδειχθεί αυστηρότητα στη διεξαγωγή των ερευνών.
Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης ζητήματα τουρισμού και σύγχρονου πολιτισμού και πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν σε αυτούς τους τομείς
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου