Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΚΛΟΠΗ αρχαιολογικούς θησαυρούς του μουσείου της αρχαίας Ολυμπίας - Παραιτήθηκε ο υπ. Πολιτισμού, Π.Γερουλάνος!

Η είδηση που κάνει το γύρο του κόσμου, προκάλεσε την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού


Όλα έγιναν στο μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαίας Ολυμπίας, στις 07.30. Οι δράστες, που όπως φαίνεται είχαν στήσει καρτέρι, περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία για να χτυπήσουν. Έτσι άφησαν τη φύλακα να απενεργοποιήσει τον συναγερμό και μόλις αυτό έγινε, έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους.



Την πλησίασαν έβγαλαν όπλα και την ακινητοποίησαν. Την έδεσαν, την φίμωσαν και προχώρησαν στο εσωτερικό του μουσείου. Οι δύο δράστες άρχισαν να σπάνε προθήκες και να αφαιρούν αγαλματίδια και άλλους αρχαιολογικούς θησαυρούς, ανεκτίμητης αξίας.


Όπως γράφει το Newsit, oι δράστες πήραν ακόμη αρχαία χρυσά κοσμήματα, νομίσματα και άλλα αντικείμενα, η καταγραφή και αποτύπωση των οποίων δεν έχει γίνει ακόμα, καθώς οι αρχές συγκεντρώνουν στοιχεία για τους δράστες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φορούσαν κουκούλες για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κατάφεραν να απομακρυνθούν πριν φτάσει στο σημείο η αστυνομία.
Όλα αυτά σχεδόν ένα μήνα μετά τη μεγάλη κλοπή στην εθνική πινακοθήκη. Η είδηση προκάλεσε την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού Π.Γερουλάνου.

Διάβασε περισσότερες λεπτομέρειες στο Newsit. Η είδηση προκάλεσε την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού Π.Γερουλάνου και πλέον αυτό που μένει είναι να δούμε αν θα γίνει αποδεκτή, από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Όπως έγινε γνωστό ο κ.Γερουλάνος μεταβαίνει στο Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας, συνοδευόμενος από τη γενική γραμματέα του υπουργείου Λίνα Μενδώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις