Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Μανιτάρια με πουρέ απο καλαμπόκι

Υλικά
Για 2-4 άτομα


Για τα μανιτάρια
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
6 μέτρια κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο
400 γραμμάρια ντοματάκια πομοντόρια εμπορίου (συσκευασμένα, αποφλοιωμένα και χωρίς σπόρους)...

1 κλαδάκι (ή 1/2 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο) φρέσκο θυμάρι
1/3 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κιλό φρέσκα ανάμεικτα μανιτάρια καθαρισμένα
1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια porcini


Για τον πουρέ καλαμποκιού
1 κονσέρβα καλαμπόκι εμπορίου
1 κούπα κρέμα γάλακτος σόγιας
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση


Για τα μανιτάρια
Σε ένα μπολ με ζεστό νερό ρίχνουμε τα αποξυραμένα μανιτάρια και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και διπλασιάσουν τον όγκο τους.


Στη συνέχεια κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια στα 2 ή στα 4 αν είναι μεγάλα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 8 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν χρώμα, ανακατεύοντάς τα συχνά.


Έπειτα ρίχνουμε το θυμάρι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί, τα πομοντόρια και αλατοπίπερο. Βράζουμε για 5 λεπτά δυνατά και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά, συνεχίζοντας το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμη, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.


Ζεσταίνουμε το ζωμό ή το νερό και προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι από τη σάλτσα των μανιταριών. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε βροχηδόν, ανακατεύοντας με σύρμα, το καλαμποκάλευρο.


Για τον πουρέ καλαμποκιού
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με ελάχιστο λάδι.


Στη συνέχεια χτυπάμε σε ένα μίξερ το σοταρισμένο κρεμμύδι μαζί με το καλαμπόκι και την κρέμα γάλακτος σόγιας.


Βάζουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε χωρίς να βράσουμε. Προσθέτουμε πιπέρι και κομμάτια από το υπόλοιπο καλαμπόκι ανακατεύοντας και αποσύρουμε από την εστία.


Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις