Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Έλληνες εφοπλιστές ψάχνουν Τούρκους να πουλήσουν πλοία κοψοχρονιά

Ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες προσεγγίζουν Τούρκους... επενδυτές για την πώληση πλοίων σε τιμή ευκαιρίας, την ώρα που το ενδιαφέρον...



Όπως σημειώνεται σε έγγραφο του τουρκικού υπουργείο Ναυτιλίας, ορισμένες ελληνικές ναυτιλιακές είναι πρόθυμες να πουλήσουν πλοία αξίας μεταξύ 80.000 και 100.000 ευρώ στην μισή τιμή, εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στην αποπληρωμή των δανείων τους.


Το έγγραφο ανέφερε ότι οι συνθήκες είναι καλές για τις τουρκικές εταιρείες είτε για να αγοράσουν ελληνικές εταιρείες είτε για την αγορά πλοίων που πραγματοποιούν συγκεκριμένα δρομολόγια.


Σύμφωνα με τη Hurriyet, το τουρκικό υπουργείο ανέφερε μετά από πρόσφατη συνάντηση με τον Γεράσιμο Αγούδιμο ότι τουρκικές επιχειρήσεις ενδέχεται να αναλάβουν πλοία με ελληνική ή μαλτέζικη σημαία, που πραγματοποιούν δρομολόγια από τον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη και πραγματοποιούν στάσεις σε ελληνικά νησιά.


Η διαχείριση των δρομολογίων θα γίνει σε συνεργασία με τις ελληνικές εταιρείες.


Όπως σημειώνεται στο έγγραφο του τουρκικό υπουργείου, ο κ. Αγούδημος προέβλεψε ότι η γραμμές Αϊβαλί – Λέσβος – Θεσσαλονίκη και Ιζμίρ – Τσεσμί – Πειραίας θα προσελκύσουν μεγάλο ενδιαφέρον. των γειτόνων για επενδύσεις στη χώρα μας εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένο, μεταδίδει η τουρκική Hurriyet.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις