Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Καθηγητές κατά Διαμαντοπούλου

Την έντονη αντίδραση του προέδρου της Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), Νίκου Σταυρακάκη, προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις της κ. Διαμαντοπούλου για τους πρυτάνεις.


Η κα. Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στο....
νέο νόμο για την παιδεία, είχε πει ότι θεωρεί πως "η μεγαλύτερη νίκη του νόμου είναι το γενικό ξεσήκωμα και το μήνυμα που δόθηκε από την ελληνική κοινωνία" ότι κανείς υπουργός δεν μπορεί αν κάνει το χατίρι των πρυτάνεων. Για τους πρυτάνεις μάλιστα, η πρώην υπουργός Παιδείας μίλησε με σκληρά λόγια: "…με θράσος 1000 πιθήκων, ακόμα και σήμερα, λένε ότι αυτός ο νόμος που ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία, δεν θα τον εφαρμόσουν".


Αυτά τα λόγια στάθηκαν αφορμή να αντιδράσει ο Νίκος Σταυρακάκης, ο οποίος χαρακτηρίζει "κακόγουστα'" τα λεγόμενα και ο ύφος της Άννας Διαμαντοπούλου, τονίζοντας ότι "συνιστούν πολιτικό ατόπημα και ανεπίτρεπτη ενέργεια".


"Μπορεί κάποιος να κατανοήσει την ένταση και την κόπωση των ημερών. Όμως, σε αυτές ακριβώς τις κρίσιμες περιόδους, κρίνονται και οι κρίνοντες! Δεν πρέπει να διαφεύγει στην κυρία υπουργό ότι, σήμερα, το Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο περικλείει ένα τεράστιο επιστημονικό δυναμικό, υψηλών προδιαγραφών και διεθνώς ανταγωνιστικό. Η ύπαρξη αυτού του ερευνητικού δυναμικού και, κυρίως, η βέλτιστη αξιοποίηση του από τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας είναι στρατηγικής σημασίας για την ανάταξη και τη σύγχρονη, ορθολογική ανάπτυξη της χώρας", αναφέρει ο κ. Σταυρακάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις