Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Αγκινάρες "μουσακά"

Ο μουσακάς είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά !!!όμως δεν μου αρέσει να μαγειρεύω λαχανικά εκτός εποχής.
Γιαυτό και τώρα που υπάρχουν πολλές αγκινάρες έφτιαξα μια παραλλαγή μουσακά με αγκινάρες.....

Υλικά
8 τρυφερές αγκινάρες
Χυμό λεμονιού
400 γραμ. κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
300 γραμ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
Αλάτι , φρεσκοκομμένο πιπέρι
1/3 φλιτζάνι λάδι
Για τη σάλτσα
500γραμ. γιαούρτι σακούλας
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (Ρεγγάτο ή κεφαλοτύρι)
Διαδικασία


Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τοποθετούμε σε νερό με λεμόνι κατά τα γνωστά. Κρατάμε και τα κοτσάνια τους αν είναι τρυφερά.
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις αγκινάρες για 10 λεπτά. Τις σουρώνουμε σε σουρωτήρι.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο με λίγο νερό και βράζει.
Προσθέτουμε το λάδι (κρατώντας 2-3 κουταλιές) σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε και τον κιμά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και προσθέτουμε τα ντοματάκια αλάτι πιπέρι και πολύ λίγο νερό.
Βράζουμε τον κιμά μέχρι να τελειώσει η σάλτσα του και να μείνει στεγνός.
Σε τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και περνάμε ελαφρά τις αγκινάρες.
Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και στρώνουμε σε ταψί ή πυρέξ τις μισές.


Από πάνω στρώνουμε τον κιμά και ξανά από πάνω τις υπόλοιπες αγκινάρες.
Σε μπόλ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι και τα ¾ του τυριού και λίγο πιπέρι..
Όταν έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα την στρώνουμε πάνω από τις αγκινάρες και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για 30-35 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις