Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Mαζικές διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία

Μαζικές διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ συντάραξαν συθέμελα -σύμφωνα με τους διοργανωτές τους- πολλές πόλεις της Συρίας, μεταξύ αυτών και την πρωτεύουσας Δαμασκού, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες από το σημείο.

«Δεν θα υποχωρήσουμε, παρά τα άρματα μάχης και τα....
κανόνια σας», ήταν το σύνθημα των διαδηλωτών στο Αασάλι, προάστιο στα νότια της Δαμασκού παραδοσιακά εχθρικό προς το καθεστώς.

Οι οδοί πρόσβασης στη Δαμασκό είχαν κλείσει, σήμερα, από οδοφράγματα των αρχών ασφαλείας, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου και θα παραμείνουν κλειστές έως το βράδυ του Σαββάτου—ένα μέτρο που ελήφθη λόγω των κατεστημένων, πλέον, κινητοποιήσεων κάθε Παρασκευή εναντίον του καθεστώτος.

Οδοφράγματα είχαν εγερθεί και στα περισσότερα από τα προάστια της πρωτεύουσας, με τις δυνάμεις ασφαλείας να ελέγχουν τις ταυτότητες των οδηγών ΙΧ και να προβαίνουν σε ελέγχους αυτοκινήτων.

Δυνατές ομοβροντίες, συνολικά δώδεκα βολές, ακούσθηκαν στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με τον ίδιο δημοσιογράφο.

Σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από τη Χάμα έως τη Ντεράα, χιλιάδες κόσμου πραγματοποίησε πορείες σε πολλές επαρχίες, σύμφωνα με τα βίντεο που ανήρτησαν οι αντικαθεστωτικοί στο διαδίκτυο, και παρά τις σφοδρές μάχες που μαίνονται μεταξύ των ανταρτών και του τακτικού στρατού και το αδιάκοπο σφυροκόπημα πόλεων και χωριών από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Όπως κάθε τέλος της εβδομάδας, οι αντικαθεστωτικοί είχαν απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο να διαδηλώσει την Παρασκευή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις