Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ανω-κάτω οι πτήσεις λόγω προβλήματος στο ραντάρ

Σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καταγράφηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου, λόγω βλάβης του συστήματος ραντάρ στο Κέντρο Έλεγχου Περιοχής Αθηνών-Μακεδονίας, στο Ελληνικό.....


Τα αεροσκάφη δεν μπορούσαν να προσγειωθούν, ούτε να απογειωθούν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολύωρες καθυστερήσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι καθυστερήσεις στις αφίξεις και τις αναχωρήσεις έφτασαν τις τρεις ή τέσσερις ώρες.

Όπως είπε στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, Σπύρος Ρολάκης, το σύστημα έμεινε εκτός λειτουργίας επί 20 λεπτά. Ο κ. Ρολάκης είπε, επίσης, ότι είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει ανάλογο περιστατικό μέσα σε δύο χρόνια.

Το πρόβλημα εκδηλώθηκε στις 12:51 από βλάβη στον υποστηρικτικό ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό εξαιτίας διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ. Το πρόβλημα άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά στις 14:10, αλλά μέχρι αργά το Σάββατο το πρόγραμμα των πτήσεων δεν είχε αποκατασταθεί.

«Κατά τη διάρκεια του συμβάντος η διαχείριση της κυκλοφορίας των αεροσκαφών πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τους διεθνείς και κοινοτικούς κανονισμούς» αναφέρει σε ανακοίνωσή της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπήρξε θέμα ασφάλειας των πτήσεων.

Ήδη συγκροτήθηκε επιτροπή για την διερεύνηση των αιτίων της βλάβης, την οποία συνδράμει η κατασκευάστρια εταιρεία του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις