Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ένταση το πρωί στο Πολυτεχνείο


Ένταση σημειώθηκε στην οδό Στουρνάρη, έξω από το Πολυτεχνείο, μεταξύ μελών φοιτητικών παρατάξεων. Επί ποδός περίπου 7.000 αστυνομικοί ενόψει της επετείου της 17ης Νοέμβρη 


Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ φοιτητών του αριστερού χώρου και ομάδας φοιτητών της ΠΑΣΠ το πρωί της Τρίτης, στην οδό Στουρνάρη, έξω από το Πολυτεχνείο, όπου και σηματοδοτήθηκε η έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Οι συμπλοκές μεταξύ των δύο φοιτητικών παρατάξεων ξεκίνησαν, όταν φοιτητές που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ αποπειράθηκαν να εισέλθουν στο χώρο του Πολυτεχνείου.
Μέλη των αριστερών φοιτητικών οργανώσεων τούς απώθησαν, χαρακτηρίζοντάς τους "μνημονιακούς" και υποστήριξαν ότι "στον ιστορικό χώρο θυσίας ενάντια στη χούντα και υπέρ της Ελευθερίας δεν χωρούν όσοι υποστηρίζουν το μνημόνιο".
Οι συμπλοκές συνεχίστηκαν για αρκετά λεπτά, μέχρι που φοιτητές της ΠΑΣΠ διαλύθηκαν στα γύρω στενά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μια κοπέλα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, μετά από επίθεση που δέχτηκε από πέτρες.
Ένας ακόμη άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ και αυτός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Ιδιαίτερα ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας στο σημείο των εορταστικών εκδηλώσεων, ενώ κλειστή παραμένει η οδός Πατησίων μπροστά στο Πολυτεχνείο (στο ένα ρεύμα) και η 3η Σεπτεμβρίου.

agkyrovoli.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις