Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΓΟΝΕΙΣ...ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΔΩ !!! Παιδόφιλοι στο "facebook των πιτσιρικάδων" - τι να προσέξουν οι γονείς


Συναγερμό έχει σημάνει η ελληνική αστυνομία για τους κινδύνους που κρύβει το ίντερνετ για τους ανήλικους χρήστες!

Συγκεκριμένα, αναφέρονται στο «facebook των πιτσιρικάδων»,  το οποίο είναι ένα.....
διεθνώς πασίγνωστο και ιδιαίτερα δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο( δεν έχει καμία σχέση με το κοινωνικό δίκτυο του facebook) και απευθύνεται μόνο σε παιδιά, ενώ θεωρείται «ασφαλές» αλλά… έχει μετατραπεί στον αγαπημένο διαδικτυακό τόπο των παιδόφιλων!

Συγκεκριμένα, είναι ο ιστότοπος που εκμεταλλεύτηκε ένα κύκλωμα παιδόφιλων και διακινούσε on-line το ανατριχιαστικό υλικό παιδικής πορνογραφίας!

Μετά την τελευταία μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε από την ΕΛ. ΑΣ σε Αττική, Δράμα, Ξάνθη, Ρόδο, Ικαρία, Χαλκίδα και συνελήφθησαν 10 παιδόφιλοι, όπως σας είχαμε γράψει και στο star.gr, ξεσκεπάστηκε το κύκλωμα και ο τρόπος που διακινούσαν πορνό υλικό καθώς και άγριες κακοποιήσεις παιδιών ηλικίας 1 έτους μέχρι και 12 ετών!

Όλα ξεκίνησαν πριν από τρεις μήνες, όπου τέσσερις γονείς από τρεις διάφορες πόλεις της χώρας, κατήγγειλαν στις τοπικές αρχές πως τα παιδιά τους δέχονται σεξουαλική παρενόχληση από αγνώστους μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας!

Έτσι, οι αρχές ανακάλυψαν ότι πολλά από τα προφίλ δεν ανήκαν σε ανηλίκους αλλά σε ενηλίκους, οι οποίοι μάλιστα, δεν είχαν αγαθές προθέσεις, αφού χρησιμοποιούσαν ψεύτικα προφίλ με κούκλες για να «ψαρεύουν» χιλιάδες ανυποψίαστα παιδιά.

Παγίδευσε 12χρονη και την πήρε τηλέφωνο στο σπίτι της

Οι γονείς του 12χρονου κοριτσιού κατήγγειλαν στην αστυνομία, ότι το ανυποψίαστο κοριτσάκι είχε αρχίσει να έχει συνομιλίες μέσα από τις σελίδες του συγκεκριμένου παιδικού κοινωνικού δικτύου με άγνωστο άτομο που του είχε εμφανιστεί ως συνομήλικο κορίτσι και τελικά κατάφερε να μάθει μέχρι και το τηλέφωνο του σπιτιού της οικογένειας!

Όπως αποδείχθηκε στη συνέχει ο παιδόφιλος, άρχισε σταδιακά να στέλνει μηνύματα με πονηρό περιεχόμενο στο παιδί, ενώ στη συνέχεια δεν δίστασε να πάρει τηλέφωνο και σπίτι!

Επτά συμβουλές για τους γονείς για προφύλαξη

Να μην απαγορεύουν στα παιδιά την πρόσβαση στο ίντερνετ

Να βάλουν τον υπολογιστή στο σαλόνι ώστε το «σερφάρισμα» να είναι οικογενειακή υπόθεση

Να εξερευνούν το Ίντερνετ μόνοι τους ή με το παιδί τους, ώστε να μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς τους λέει όταν ζητά βοήθεια για κάτι που συνέβη on-line.

Να βρίσκουν ιστοχώρους κατάλληλους για τα παιδιά με επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο και να πλοηγούνται σε αυτούς μαζί.

Να τους εξηγούν για ποιους λόγους δεν τους επιτρέπουν συγκεκριμένες ενέργειες ή ιστοσελίδες.

Να μάθουν στα παιδιά τους να τους εμπιστεύονται και να τους μιλάνε για τις διαδικτυακές τους δραστηριότητες και τους διαδικτυακούς τους φίλους!

Να τα εκπαιδεύουν ώστε να προστατεύουν την ιδιωτική τους ζωή στο διαδίκτυο, όπως κάνουν και στον πραγματικό κόσμο.


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Star.gr
http://wradrasis.blogspot.gr/2012/11/facebook_30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις