Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Μοσχαράκι Μπουργκινιόν


Χρόνος μαγειρέματος & προετοιμασίας: 130 λεπτά 
Υλικά για 4 άτομα

20 γρ. Αλεύρι
20 γρ. ζάχαρη
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΑΛΑΤΙ
1 μπουκέ γαρνί – δάφνη, πράσο, μαϊντανό, θυμάρι
100 γρ. Κρεμμύδι και καρότα
Κρασί κόκκινο......

8 μανιτάρια φρέσκα
800 γρ. Σπάλα μοσχάρι
100 γρ. μπέικον
20 γρ. Βιτάμ
Αλάτι, πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
12 μικρά κρεμμύδια
Ελαιόλαδο Κλασσικό

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρέας σε κομμάτια των 50 γρ. περίπου και κόβουμε τα αρωματικά λαχανικά (κρεμμύδι & καρότο) σε μικρούς κύβους.
Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τα κομμάτια του κρέατος και προσθέτουμε τα αρωματικά λαχανικά ανακατεύοντας τα. Πουδράρουμε με το αλεύρι αφήνοντας το να καεί για λίγα λεπτά και σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό μόσχου, τις σκελίδες σκόρδου και το μπουκέ γαρνί. Αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο για λίγα λεπτά και στη συνέχεια βάζουμε στον φούρνο να ψηθεί για περίπου 2 ώρες.

Για τη γαρνιτούρα Μπουργκινιόν

8 μανιτάρια λευκά
12 κρεμμυδάκια μικρά
100 γρ. Μπέικον
20 γρ. Ζάχαρη
20 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε και χαράσσουμε σταυρωτά τα κρεμμυδάκια. Τα βάζουμε να βράσουν με λίγο νερό, ζάχαρη, αλάτι μέχρι να γλασάρουν.

2. Κόβουμε το μπέικον σε χοντρούς κύβους, το ζεματίζουμε ελαφρά και στη συνέχεια το τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

3. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε τέταρτα και τσιγαρίζουμε γρήγορα μαζί με το μπέικον.

4. Βγάζουμε τα κομμάτια κρέατος σε μια άλλη κατσαρόλα, περνάμε τη σάλτσα από σίτα, προσθέτουμε μέσα τη γαρνιτούρα μπουργκινιόν και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά.

5. Σερβίρουμε σε πιάτο γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Extra: Το τσιγάρισμα του κρέατος θα πρέπει να γίνει σε καυτό ελαιόλαδο για να θωρακιστεί καλά και να μη σκληρύνει το κρέας.
Για να μη σπάσουν τα κρεμμυδάκια από το γλασάρισμα, δεν τα ανακατεύουμε και τα βγάζουμε από τη φωτιά με λίγα υγρά, στο τέλος


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις