Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΟΛΑΝΤ Σαμαράς : «Υπάρχουν ενεργειακά αποθέματα στην ελληνική ΑΟΖ» - Στήριξη από Γαλλία για την ανακήρυξη της


Η ελληνική ΑΟΖ αποτέλεσε ένα από τα κυρίαρχα θέματα που συζήτησαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ που επισκέπτεται τη χώρα μας.

«Συζητήσαμε για τα....
ενεργειακά αποθέματα στην περιοχή μας. Όπως βρέθηκαν στην ΑΟΖ της Κύπρου, υπάρχουν και στην ΑΟΖ της Ελλάδας, που θα συμβάλουν στο να αποκτήσει η Ευρώπη τις δικές της πλουτοπαραγωγικές πηγές», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Είναι προφανές πως πρόκειται για ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια της Ελλάδας να ανακηρύξει ΑΟΖ και να αξιοποιήσει τους φυσικούς της πόρους. Και σε αυτή την κατεύθυνση φαίνεται από την επίσκεψη Ολάντ πώς έχει εξασφαλίσει τη στήριξη της Γαλλίας.

Μία στήριξη που εκφράζεται και στο επίπεδο της αμυντικής συνεργασίας, με την Γαλλία να εμφανίζεται έτοιμη να παραχωρήσει-πουλήσει με τη μορφή του δανεισμού δύο φρεγάτες στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι ο Φρανσουά Ολάντ διέψευσε πώς ήρθε για να προωθήσει γαλλικά οπλικά συστήματα. «Δεν ήρθα να πουλήσω εξοπλισμούς», είπε.   

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας κρατάμε ενήμερους.


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE





Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις