Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Γαρίδες και ρύζι slow cooker

rizi me garidesΥλίκα

450 γρ. γαρίδες
170 γρ. μακρύκοκκο άγριο ρύζι
2 μεγάλες ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
450 ml ζωμός κοτόπουλου
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι κάρυ
1/2 κουταλάκι τσίλι σκόνη (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση Συνταγής

Κόβουμε σε κυβάκια τις ντομάτες, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο slow cooker μαζί με το ελαιόλαδο, το ρύζι και τα μπαχαρικά. Τέλος προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε πολύ καλά, κλείνουμε το slow cooker και μαγειρεύουμε σε χαμηλή σκάλα για 5-6 ώρες ή σε υψηλή σκάλα για 3-3 1/2 ώρες. Μόλις περάσει ο χρόνος ανακατεύουμε στο ρύζι και τις γαρίδες (αφού πριν τις εχουμε καθαρίσει από το κέλυφος και το εντεράκι)  κλείνουμε ξανά το slow cooker και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά σε υψηλή σκάλα.

Βρείτε πολλές ακόμη συνταγές στο: foodrevolution.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις