Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Στα 7,3 δισ. το ταμειακό έλλειμμα στο πεντάμηνο

Διευρυμένο εμφανίζεται το έλλειμμα του προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση για το πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της....
Ελλάδος, το έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης αυξήθηκε στα 7,3 δισ. ευρώ φέτος από 5,1 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2012.

Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την υποχώρηση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού στα 17 δισ. ευρώ από 18 δισ. ευρώ πέρυσι, καθώς και στην αύξηση των δαπανών στα 24,2 δισ. ευρώ έναντι 23,5 δισ. ευρώ πέρυσι. Ως αποτέλεσμα το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού αυξήθηκε φέτος στα 6,9 δισ. ευρώ από 5,1 δισ. ευρώ πέρυσι.

Σημαντική μείωση καταγράφεται στο κονδύλι των τόκων το οποίο διαμορφώθηκε φέτος στα 2,9 δισ. ευρώ από 3,7 δισ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Συνακόλουθα το πρωτογενές έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε φέτος στα 4 δισ. ευρώ από 1,4 δισ. ευρώ πέρυσι.



ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


ΠΗΓΗ
dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις