Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Κακαβιά του ψαρά

fish soupΥλικά

500 γρ. μπακαλιάρος
500 γρ. δράκαινα
500 γρ. σφυρίδα
500 γρ. σκορπίνα
500 γρ. πεσκανδρίτσα
2 καρότα
5 μέτριες πατάτες
1 ώριμη ντομάτα
1 κρεμμύδι

1 φύλλο δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο σέλινο
3 λεμόνια
220 ml ελαιόλαδο
2 λίτρα νερό

 

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε ολόκληρα στην κατσαρόλα μαζί με το νερό και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ψάρια και το λεμόνι. Τα βράζουμε για 15 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα ψάρια, πρώτα τα πιο σκληρά ψάρια όπως η δράκαινα και από πάνω τα πιο μαλακά όπως ο μπακαλιάρος (αυτό το κάνουμε για να πετύχουμε ομοιόμορφο βράσιμο στα ψάρια μας). Τα αφήνουμε να βράσουν για 20 με 25 λεπτά και 5 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό ρίχνουμε το χυμό από τα 3 λεμόνια. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τα ψάρια με τα λαχανικά και χωριστά την αχνιστή μας σούπα.

tip συνταγής
Η παραδοσιακή κακαβιά μπορεί να γίνει και από ποικιλία ψαριών της αρεσκείας σας, που είναι ειδικά για βράσιμο.
Βρείτε πολλές ακόμη συνταγές στο: foodrevolution.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις