Υλικά
6 πιπεριές κέρατο
4 πιπεριές Φλωρίνης
4 ντομάτες ώριμες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι ζάχαρη κρυσταλλική
50 ml ελαιόλαδο για τη σάλτσα
αλάτι, πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
4 πιπεριές Φλωρίνης
4 ντομάτες ώριμες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι ζάχαρη κρυσταλλική
50 ml ελαιόλαδο για τη σάλτσα
αλάτι, πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση Συνταγής
Πλένουμε τις πιπεριές και τις σκουπίζουμε καλά για να μην έχουν νερά. Τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες για να πάρουμε τη σάλτσα τους. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και το σοτάρουμε ελαφρά, προσθέτουμε τη σάλτσα από τις ντομάτες, τη ρίγανη, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει. Λίγο πριν να την σβήσουμε προσθέτουμε και το δυόσμο. Ταυτόχρονα με τη σάλτσα σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, το αφήνουμε να θερμανθεί καλά και τηγανίζουμε τις πιπεριές. Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τις αλατίζουμε λίγο. Τέλος τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και τις σερβίρουμε ζεστές.
Βρείτε πολλές ακόμη συνταγές στο: foodrevolution.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου