Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Στου … κουφού την πόρτα!

Του Θανάση Λαμπρόπουλου
Το γράψαμε, και το ξαναγράψαμε ότι στο Αιγαίο ταξιδεύουν σχεδόν ανεξέλικτα όλα τα ΕΓ/ΤΡ πλοία και πλοιάρια, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές, αλλά....
δυστυχώς “Φωνή Βοώντος, εν τη ερήμω”, αφού μέχρι και σήμερα επαναλαμβάνονται οι ίδιες παρανομίες των συγκεκριμένων πλοίων, και βέβαια με μοναδική ευθύνη τόσο των κυβερνητών τους, όσο και των πλοιοκτητών τους.
Και βέβαια όλες οι παρανομίες που διενεργούνται κατ εξακολούθηση, πραγματοποιούνται χωρίς τους λιμενικούς ελέγχους, οι οποίοι αντί να παρευρίσκονται στην διάρκεια κατάπλου και απόπλου των συγκεκριμένων τουριστικών-επιβατηγων πλοίων και να διεξάγουν τους προβλεπόμενους από την κείμενη νομοθεσία ελέγχους τόσο στα σωστικά όσο και στις προβλεπόμενες οργανικές συνθέσεις που λόγω της ελληνικότητας των πλοίων αυτών πρέπει να τηρείται με...ευλάβεια,....αλλού τυρβάζουν.
Έτσι οι παρανομίες οργιάζουν, ελέω Λιμενικών, αφού κάποιοι εξ αυτών διατηρούν φιλικές σχέσεις με τους πλοιοκτήτες φυσικά με το αζημίωτο. Ευτυχώς που αυτοί οι επίορκοι είναι λίγοι και έτσι έστω και με τους υπόλοιπους οι πλοιοκτήτες των ΕΓ/ΤΡ παρανομούν μόνο εκεί που ξέρουν ότι τα ένστολα εντεταλμένα όργανα είναι φιλικά προσκείμενα.
Εμείς εδώ στο ZOUGLA PORT παρακολουθούμε αλλά και καταγράφουμε όλες αυτές τις περίεργες κινήσεις, ενώ παράλληλα τονίζουμε ότι “κόκκινο λιμάνι”, δηλ, εκεί όπου οι έλεγχοι μάλλον είναι ελαστικοί ως και ανύπαρκτοι είναι τόσο το λιμάνι της Νάξου όσο και της Μυκόνου, αφού από αυτά τα δυο λιμάνια τα υπάρχοντα τουριστικά επαγγελματικά πλοία αποπλέουν ακόμα και με ελλιπείς συνθέσεις πληρωμάτων.
Και βέβαια κύρια ευθύνη δεν φέρουν οι έχοντες υπηρεσία στα δυο λιμάνια Λιμενικοί αλλά οι δυο προϊστάμενοι-Λιμενάρχες οι οποίοι μάλλον....εθελοτυφλούν στις παρανομίες των υπευθύνων των τουριστικών πλοίων, τα οποία σημειωτέον πραγματοποιούν ακόμα και δρομολόγια της ακτοπλοΐας, αφού παραλαμβάνουν επιβάτες που δεν ακολουθούν το πρόγραμμα της ημερήσιας περιήγησης των πλοίων.
Όμως φαίνεται ότι εκεί στην Πάρο οι υπηρετούντες λιμενικοί αλλά και ο Λιμενάρχης κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους αφού το απόγευμα της Παρασκευής διενέργησαν έλεγχο αλλά και  ταυτοπροσωπία στα μέλη του πληρώματος του ΕΓ/ΤΡ “ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ”,Ν.Π 10739 και διαπίστωσαν ότι από το εν λόγω τουριστικό πλοίο έλειπαν δυο από τα μέλη του πληρώματος, εκ των οποίων μάλιστα το ένα είχε συγγενική σχέση με τον πλοιοκτήτη.
Το πλοίο που εκτελεί ημερήσιες πλόες στα νησιά των Κυκλάδων, είχε αποπλεύσει νωρίς το πρωί της Παρασκευής από το λιμάνι της Νάξου, και αργά το μεσημέρι από το λιμάνι της Μυκόνου, όπερ σημαίνει ότι σε ένα από τα δυο αυτά λιμάνια απέπλευσε με λιγότερους ναυτικούς από ότι προβλέπει η ΚΕΙΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.
Αλλά ουδείς έλεγξε το πλοίο και τον κυβερνήτη του με αποτέλεσμα αυτό να ταξιδεύει χωρίς τον απαιτούμενο για τη λειτουργία του αριθμό ελλήνων ναυτικών.
Ήδη με εντολή του Λιμενάρχη Πάρου πλωτάρχη Αντώνη Ραγκούση διενεργείται προανάκριση ενώ παράλληλα έχει κινηθεί η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων στο κυβερνήτη του ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ που είναι ακόμα και χρηματικό πρόστιμο, το οποίο όμως είναι ευτελές-ευτελέστατο και έτσι δίνει το δικαίωμα της κατ εξακολούθησης παρανομίας.
Όμως τόσο στην Πάρο όσο και στην Νάξο οι λιμενικοί έχουν να αντιμετωπίσουν και τους παράνομους ντόπιους αλλά και ξένους ψαροντουφεκάδες που οργώνουν ακόμα και τις παραλίες των λουομένων, ενώ στη συνέχεια τα θηράματα τους τα πουλούν στα τοπικά ψαρομάγαζα, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, ενώ την ίδια στιγμή οι νόμιμοι αλιείς δυσκολεύονται να βγάλουν το μεροκάματο, ενώ από πάνω έχουν και τους εντατικούς ελέγχους των λιμενικών.
Επίσης και στα δυο νησιά λόγω κατάργησης της τουριστικής αστυνομίας οι παρανομίες κάποιων καταστηματαρχών, και ευτυχώς είναι λίγοι,-μη έκδοση αποδείξεων, τσουχτερές τιμές, ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, κ.α-δίνουν και παίρνουν. Έτσι ένα ουζάκι με μεζέ πλησιάζει τα 10 ευρώ, ενώ το Φραπεδάκι, ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τα 4 ευρώ.
Κατά τα άλλα θέλουμε και τους 17.000.000 τουρίστες, οι οποίοι μάλλον είναι στα εικονικά όνειρα των υπευθύνων της δικομματικής Κυβέρνησης, αλλά και της αρμόδιας υπουργού Τουρισμού.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις