Υλικά
100 γρ. μπισκότα βουτύρου350 γρ. κουβερτούρα
220 γρ. βούτυρο
250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
5 αυγά
Για το γαρνίρισμα
παγωτό βανίλιαΕκτέλεση Συνταγής
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και τα λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια με ένα μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τ’αυγά μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 6 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα σιγά σιγά τη λιωμένη σοκολάτα (αφού την έχουμε βγάλει απο τη φωτια και έχει γίνει χλιαρή) ανακατεύοντας με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθεί. Στο τέλος προσθέτουμε τα μπισκότα, που τα έχουμε σπάσει σε κομμάτια και ανακατεύουμε απαλά για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα μας. Το ρίχνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρομένη φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ περίπου και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 °C για 45 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει για 30-35 λεπτά και μετα το σερβίρουμε χλιαρό με μια μπάλα παγωτό.tips συνταγής
1) Μπισκότα και παγωτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι σας αρέσει. Ταιριάζει πολύ με πορτοκάλι.
2) Το γλυκό επειδή είναι σχεδόν ρευστό μπορεί να μην μπορέσετε να το κόψετε σε κομμάτια.
3) Το μους-κέικ σερβίρεται χλιαρό για να τρέχει η σοκολάτα, εάν το αφήσετε να κρυώσει τελείως τότε μέσα θα είναι υγρό αλλά δεν θα είναι ρευστή η σοκολάτα.
Βρείτε πολλές ακόμη συνταγές στο: foodrevolution.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου