Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Σάλτσα chutney (τσάτνεï)

saltsa chutney1Υλικά

1 μεγάλο ώριμο μάνγκο
1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά ξύδι λευκό
75 γρ. σταφίδες
1 κουταλιά μέλι
2 κουταλάκια τριμμένη πιπερόριζα (τζίντζερ)
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν


Εκτέλεση Συνταγής

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το μάνγκο και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι σταφίδες, ανακατεύοντας συνεχώς και προσέχοντας να μην μας κολλήσει. Στη συνέχεια περνάμε τη σάλτσα από το μπλέντερ για να γίνει πολτός. Σερβίρουμε μόλις κρυώσει.

tips συνταγής
1) Εκτός από μάνγκο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο φρούτο της αρεσκείας σας ή ακόμη να κάνετε και συνδιασμούς φρούτων.
2) Μπορείτε να τη σερβίρετε με κρέας ή ρύζι αλλά και με οποιοδήποτε άλλο φαγητό.

Βρείτε πολλές ακόμη συνταγές στο: foodrevolution.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις