Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Μαρμελάδα κεράσι

Υλικά

kerasi marmelada1

1 κιλό κεράσια (χωρίς κουκούτσια)
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουταλιές χυμό λεμονιού



Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομματάκια τα κεράσια. Τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 20 λεπτά περίπου (μέχρι να δέσει). Ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει. Λίγο πριν αποσύρουμε τη μαρμελάδα από τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα την αφήνουμε να κρυώσει και την διατηρούμε στο ψυγείο.

tips συνταγής
1) Για να καταλάβετε πότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη και έχει «δέσει», βάλτε σε ένα πιατάκι λίγη μαρμελάδα και αφήστε την στο ψυγείο να κρυώσει. Πάρτε το πιατάκι και με το δάχτυλο σας τραβήξτε μια γραμμή, εάν η γραμμή δεν κλείσει και μείνει σταθερή τότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
2) Για να είναι πιο διάφανη η μαρμελάδα, την ώρα που βράζει μπορείτε να παίρνετε τον αφρό που βγαίνει με μια κουτάλα τρυπητή.
3) Για να ενισχύσετε περισσότερο τη γεύση από το κεράσι μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή 2-4 σταγόνες εκχύλισμα αμυγδάλου. 


Βρείτε πολλές ακόμη συνταγές στο: foodrevolution.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις