Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

"Συμπατριώτες… κλείστε τον λογαριασμό σας στο Facebook"

barasldlafaΜια υπουργός της Βενεζουέλας, της χώρας που έχει προσφερθεί να παράσχει πολιτικό άσυλο στον Αμερικανό, Έντουαρντ Σνόουντεν, ζήτησε από τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου Facebook, να κλείσουν τους λογαριασμό τους για να αποτραπεί πιθανή ηλεκτρονική κατασκοπεία εις βάρος της χώρας και των ιδίων.

«Συμπατριώτες… κλείστε τον λογαριασμό σας στο Facebook, γιατί χωρίς να το γνωρίζετε δουλεύετε δωρεάν ως πληροφοριοδότες της CIA. Κοιτάξτε την περίπτωση του Σνόουντεν»», έγραψε η υπουργός, Μαρία Ίρις Βαρέλα στο λογαριασμό της στο Twitter. Η υπουργός κάλεσε επίσης τα θύματα της αμερικανικής κατασκοπίας να ζητήσουν «δίκαιη αποζημίωση» ώστε να «λυγίσει η οικονομία» των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο Σνόουντεν επί του παρόντος παραμένει στη ζώνη διέλευσης του αερολιμένα της Μόσχας, Σερεμέτιεβο, αν και έχει ζητήσει άσυλο σε δώδεκα χώρες, οι περισσότερες από τις οποίες αρνήθηκαν να του παράσχουν. Τρεις χώρες της Λατινικής Αμερικής, η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα και η Βολιβία, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να τον φιλοξενήσουν. Αλλά παρά την επιθυμία των λατινοαμερικάνικων χωρών είναι αβέβαιο αν ο πρώην κατάσκοπος θα μπορέσει να φτάσει σε κάποιο κράτος υποδοχής.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις