Σκόπιμο παροπλισμό των εργαστηριακών δομών των πρώην εργαστηρίων του ΙΚΑ που....
ανήκουν στην πρωτοβάθμια υγεία του ΕΟΠΥΥ, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασαν, πενταπλασιάζεται το κόστος για τις εργαστηριακές εξετάσεις των ασφαλισμένων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από δύο μόνο εργαστήρια όπου μετρήθηκαν τα κόστη, της Πάτρας και του Πειραιά, κόστισαν: Η μεν Πάτρα πλήρωσε σε ιδιώτες για τις εξετάσεις εξαμήνου 752.000 επιπλέον από το κόστος των αντίστοιχων εξετάσεων στον ΕΟΠΥΥ και ο Πειραιάς 6,9 εκατ. ευρώ για ολόκληρο το 2011.
Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι έχουν καταθέσει σχέδιο επανασχεδιασμού και ορθής λειτουργίας των δομών, που αποδεδειγμένα θα μείωνε τις ετήσιες διαγνωστικές δαπάνες τουλάχιστον κατά 150.000.000 ευρώ.
Το σύνολο δαπανών συγκεκριμένων εξετάσεων του Α' εξαμήνου του εργαστηρίου της Πάτρας για το 2011 (έχουν υπολογιστεί το κτηριακό κόστος, η μεικτή μισθοδοσία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, θέρμανση, κ.λπ.) ήταν 394.297 ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ. Για τις ίδιες εξετάσεις πληρώθηκαν στους ιδιώτες 1.147.800 ευρώ.
Το σύνολο δαπανών συγκεκριμένων εξετάσεων για το 2011 (έχουν υπολογιστεί το κτηριακό κόστος, η μεικτή μισθοδοσία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, θέρμανση, κ.λπ.) στο εργαστήριο του Πειραιά ήταν 2.390.845 ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ. Για τις ίδιες εξετάσεις πληρώθηκαν στους ιδιώτες 9.374.925 ευρώ.
Εισέπραξαν βέβαια και τη συμμετοχή 15% από τους ασφαλισμένους. Κανένα σχόλιο δεν χρειάζεται. Οι αριθμοί είναι καταλυτικοί. Η ζημιά που προκύπτει ετησίως για τον ΕΟΠΥΥ, από τα δύο παραπάνω εργαστήρια, είναι τουλάχιστον 8.500.000 ευρώ.
Πρόκειται για καταγγελίες που έχουν γίνει κατ’ επανάληψη τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από γιατρούς. Κι όμως οι πάντες… κωφεύουν! Κατά τα άλλα αναζητούν τρόπους να καλύψουν τις μαύρες τρύπες του ΕΟΠΥΥ.
Τα προβλήματα παραμένουν
Την ίδια ώρα το ΙΚΑ Πάτρας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με τον μαστογράφο και τον υπερηχογράφο ενώ ο μαγνητικός τομογράφος λειτουργεί σε μια μόνο βάρδια.
Επίσης παρουσιάζονται μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, κάποια ραντεβού δίνονται μετά από μήνες, ενώ οι ασθενείς «συνθλίβονται» χρονικά αφού η εντολή που έχει δοθεί στους γιατρούς είναι να τους εξετάζουν μέσα σε χρονικό διάστημα δέκα λεπτών.
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ
ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE
Πηγή:http://www.dete.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου