Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

TΩΡΑ Γερμανικές φρεγάτες ανοιχτά των Χανίων

"Αγκυροβολημένα βρίσκονται επτά γερμανικά πολεμικά πλοία ανοικτά των Χανίων, στην περιοχή μεταξύ Μάλεμε και Κολυμπαρίου, προκαλώντας τα εύλογα ερωτήματα των κατοίκων που τα αντίκρισαν από την ξηρά"

Τα γερμανικά πολεμικά πλοία δεν μπόρεσαν να περάσουν από τον κόλπο της Σούδας και να δέσουν στις ΝΑΤΟϊκές εγκαταστάσεις του Μαραθίου, λόγω βολών που....
πραγματοποιούνταν στα όρια του Πεδίου Βολής Κρήτης.

Αγκυροβολημένα βρίσκονται επτά γερμανικά πολεμικά πλοία ανοικτά των Χανίων, στην περιοχή μεταξύ Μάλεμε και Κολυμπαρίου, προκαλώντας τα εύλογα ερωτήματα των κατοίκων που τα αντίκρισαν από την ξηρά.

Τα γερμανικά πολεμικά πλοία δεν μπόρεσαν να περάσουν από τον κόλπο της Σούδας και να δέσουν στις ΝΑΤΟϊκές εγκαταστάσεις του Μαραθίου, λόγω βολών που πραγματοποιούνταν στα όρια του Πεδίου Βολής Κρήτης.

Μόλις ολοκληρωθούν οι βολές, ορισμένα από τα πλοία θα κατευθυνθούν προς το Μαράθι, ενώ ορισμένα από αυτά δεν αποκλείεται να παραμείνουν στις θέσεις τους ανοικτά του Κολυμπαρίου.

Υπενθυμίζεται πως μόλις πέρυσι, το γερμανικό πολεμικό ναυτικό είχε κάνει αισθητή την παρουσία του στα Χανιά, συμμετέχοντας στη διακλαδική άσκηση «Rapid Arrow 2012″.

Ειδικότερα, από 29 Οκτωβρίου έως 02 Νοεμβρίου 2012, το Πεδίο Βολής Κρήτης φιλοξένησε τη γερμανική  διακλαδική άσκηση, που περιελάμβανε βολές Κ/Β PATRIOT από επίγειες Μονάδες (Ground Based Air Defence Units) και βολές Κ/Β ESSM, RAM και NSSM από γερμανικές φρεγάτες και πυραυλακάτους έναντι εναερίων και θαλάσσιων στόχων ενώ προέβλεπε και εικονικές προσβολές των γερμανικών πλοίων από ελληνικά αεροσκάφη.

http://paradrasi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις