Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

«Ας τελειώσουν τα πολιτικά παραμύθια το 2014!»

Γράφει ο Γιώργος Δρακούλης*
Οι φετινές γιορτές δεν είχαν την «μαγεία» των προηγούμενων ετών. Οι περισσότεροι Έλληνες συνέχισαν να βιώνουν την σκληρή πραγματικότητα, αφού η Ελλάδα της φτώχειας, της....
ανεργίας και της αιθαλομίχλης δεν μπόρεσε να κάνει εορταστικά διαλλείματα.

Και ενώ ο καινούργιος χρόνος βρίσκεται στο «κατώφλι», οι ευχές και τα πολιτικά «παραμύθια», όπως πριν την αλλαγή κάθε χρόνου ανανεώνονται. Το ίδιο γίνεται τα τελευταία τρία χρόνια, το ίδιο θα γίνει και φέτος. Οι πολιτικοί «παραμυθάδες» το ίδιο πρόθυμοι να πλέξουν τον μύθο, το ακροατήριο της ελληνικής κοινωνίας ελπίζω και εύχομαι όχι το ίδιο πρόθυμο να πιστέψει τα παραμύθια.

Το πολιτικό παραμύθι του 2010 έλεγε «το μνημόνιο είναι η μόνη λύση. Όλη αυτή η ταλαιπωρία για τους Έλληνες θα κρατήσει ένα χρόνο. Έρχεται η ανάκαμψη και το 2012 θα βγούμε στις αγορές». Την άλλη χρονιά, στο παραμύθι προστέθηκε η ανάπτυξη, που ολοένα και ερχόταν. Την επόμενη ήρθε να συμπληρωθεί το παραμύθι με την περιβόητη επαναδιαπραγμάτευση και τις προοπτικές για ένα καλύτερο αύριο. Το 2013 συνεχίστηκε ακόμα πιο εμπλουτισμένο με την «καραμέλα» του πρωτογενούς πλεονάσματος. Και αφού τα τελευταία χρόνια πριν από κάθε αλλαγή του χρόνου ανοιγόταν ένα λαμπρό μέλλον μπροστά μας, φέτος το παραμύθι ήρθε να ολοκληρωθεί με το «τέλος των μνημονίων». Σωθήκαμε κυρίες και κύριοι (!)…πλέον μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι.

Η «ευτυχία» μας θα συνεχιστεί και το 2014. Ανεργία που ξεπερνά το 27 % και για τους νέους το θλιβερό 62,5% , μισθοί φτωχοποίησης, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για χρέη 500 ευρώ, σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό, καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, δραματική συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, εγκληματικότητα, συσσίτια, κρατική και πολιτική αναλγησία, ανύπαρκτο κράτος πρόνοιας, πολιτικές ανθρωποθυσίας, κοινωνική εξαθλίωση και χιλιάδες Έλληνες άστεγοι, γεγονός που συνιστά την πιο ακραία μορφή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού είναι μια συνοπτική περιγραφή και της φετινής «ευτυχίας» που μας υπόσχονται οι πολιτικοί «παραμυθάδες». Τόση «ευτυχία» πως θα την αντέξει ο ελληνικός λαός;

Επειδή, όμως, η αισιοδοξία και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο πρέπει να αντηχήσει στις καρδιές μας δίνοντάς μας δύναμη να αγωνιστούμε…Εύχομαι μέσα απ’την καρδιά μου να είμαστε γεροί και ενωμένοι και τα πολιτικά «παραμύθια» να τελειώσουν, παίρνοντας την θέση τους η αλήθεια της ελληνικής κοινωνίας! Το 2014 ας είναι η χρονιά της αλλαγής και της απαρχής ενός αληθινά καλύτερου αύριο για την χώρα μας…όχι μόνο στα παραμύθια!Χρόνια πολλά!

*Γιώργος Δρακούλης

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας Ελλάδας


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις