Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Χάος στις αερομεταφορές της Ουκρανίας: Το Κίεβο «νέκρωσε» τα GPS φοβούμενο επίθεση με βλήματα αέρος-εδάφους

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΕ ΡΙΨΕΙΣ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟ ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ


Mια ανακοίνωση της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής Αεροπορίας Rosaviatsia για τον κίνδυνο που διατρέχουν τα πολιτικά αεροσκάφη που πετούν επάνω από την Ουκρανία γα παρεμβολές στα συστήματα GPS που διαθέτουν καταδεικνύει ότι εφαρμόζονται από τους Ουκρανούς (ή από τους δυτικούς που βοηθούν την κυβέρνηση του Κιέβου) ηλεκτρονικά μέτρα παραπλάνησης των δεκτών GPS, τα οποία εφαρμόζονται μόνο όταν κάποιος αναμένει επίθεση με κατευθυόμενα όπλα μέσα GPS!....

«Η Rosaviatsia ενημέρωσε όλες τις αεροπορικές εταιρείες να είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικά συστήματα ναυτιλίας όταν πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από το ουκρανικό έδαφος», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ρωσικής υπηρεσίας προκαλώντας πολλές ακυρώσεις πτήσεων.
Ο ίδιος επισήμανε ότι περιπτώσεις στις οποίες σημειώνονται παρεμβολές στους δέκτες GPS των αεροσκαφών «θεωρούνται από τον ICAO ως συμβάντα που απειλούν την ασφάλεια των αερομεταφορών που με τη σειρά τους μπορούν να οδηγήσουν σε ατυχήματα».
Ήδη η Rosaviatsia έχει ζητήσει από τις διάφορες εταιρείες να δηλώσουν τα συμβάντα απώλειας ή παρεμβολής του GPS. Τα παραπάνω σημαίνουν ότι το Κίεβο έχει ενεργοποιήσει συστήματα ηλεκτρονικών αντιμέτρων, τα οποία όμως, προφανώς έγιναν αντιληπτά από την ρωσική Αεροπορία και το μόνο που μένει τώρα είναι η απειλή για τις πτήσεις της πολιτικής Αεροπορίας.
Ολα αυτά ενώ καταλήφθηκε από περίπου 500 ρωσόφωνους με τα όπλα το παράρτημα του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών στο Lugansk. Μία ομάδα δαδηλωτών πέταξε χειροβομβίδες στην είσοδο του κτιρίου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, οι πολίτες έσπασαν εν συνεχεία τις πόρτες και 20 άτομα οπλισμένα με AK-74 όρμησαν μέσα στο κτίριο και ακροβολίστηκαν στα παράθυρα. Επεσαν και κάποιοι πυροβολισμοί, αλλά δεν έγινε γνωστό αν τραυματίστηκε κάποιος.
Οι διαδηλωτές απαίτησαν την παραίτηση του επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας Volodymyr Huslavsky ο οποίος και το έκανε, αλλά χωρίς να αποχωρήσουν οι ρωσόφωνοι.
Γύρω από το κτίριο στήθηκαν ήδη οδοφράγματα με άμμο, παλέτες και συρματοπλέγματα.
Στο κτίριο βρισκόταν και η έδρα της υπηρεσίες πληροφοριών SBU…



ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE




ΠΗΓΗ
www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις