Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


https://www.facebook.com/Pathitiki.Antistasi

10646801_736147646433626_4411623729503655082_n

Παθητική Αντίσταση

Παθητική Αντίσταση είναι η άρνηση να κάνεις ότι σου επιβάλουν, δίχως να χρησιμοποιήσεις καμία βία.
Αυτή τη στιγμή βιώνουμε στην Ελλάδα μία πρωτοφανή κατοχή.
Ο κρατικός μηχανισμός, καθήκον του οποίου είναι η εύρυθμη λειτουργία του κράτους και η προστασία των πολιτών, έχει διεστραφεί και καταδυναστεύει τους Έλληνες πολίτες. Ο κρατικός μηχανισμός έχει στραφεί εναντίον μας και έχει μετατραπεί σε εισπράκτορας των παγκόσμιων τοκογλύφων. Εισπράττει το αίμα των Ελλήνων για να εξοφλήσει δήθεν χρέη για δάνεια που εμείς ούτε πήραμε, ούτε είδαμε, αλλά ούτε και τα χρειαστήκαμε ποτέ ώς κράτος.
Στην προκειμένη περίπτωση, Παθητική Αντίσταση είναι η άρνηση από όλους τους Έλληνες πολίτες κάθε πληρωμής προς το κράτος και τις τράπεζες …
…. μέχρι το ελληνικό κράτος να σταματήσει να αντιμετωπίζει εμάς τους πολίτες του ως εχθρούς ή ως δούλους,
…. μέχρι να αποδοθούν ευθύνες σε εκείνους που έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την άθλια κατάσταση, και
….. μέχρι να έρθουν πίσω τα κλεμμένα χρήματα των Ελλήνων!
Μαζική Στάση Πληρωμών
στο εχθρικό για τους Έλληνες κράτος,
και στις ύπουλες και ανήθικες τράπεζες,
μέχρι να μας σεβαστούν!
Το μόνο χρέος που έχουμε να εξοφλήσουμε, είναι να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας και το κράτος μας από τον οικονομικό πόλεμο που μας κάνουν οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι.
Από 1η Σεπτεμβρίου 2014, όλοι οι Έλληνες πολίτες μαζί, σταματάμε πάσης φύσεως πληρωμές προς το κράτος (ΦΠΑ, ασφαλιστικά ταμεία, τέλη κυκλοφορίας, φόρο εισοδήματος – ούτε καν δήλωση – ΕΝΦΙΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ και πάσης φύσεως φόρους …) και κάθε καταβολή δανείου ή τόκου στις τράπεζες.
Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε καμία βία, άλλωστε είναι χαζό: Η βία θα δώσει το δικαίωμα στην εξουσία να χρησιμοποιήσει τις «δυνάμεις καταστολής» για την δήθεν τάξη και ασφάλεια. Η βία θα αδικήσει ανθρώπους που είναι και οι ίδιοι θύματα της κατάστασης, πχ δεν έχει νόημα να βγει ο κόσμος διαδηλώνοντας σε κάποιον κεντρικό δρόμο και να σπάσει/κάψει το μαγαζί του κάθε φουκαρά.
Η βία απλώς εκτονώνει την ενέργεια του πλήθους που μετά από μία βίαιη διαδήλωση νομίζουν ότι έκαναν κάτι το σοβαρό … αλλά δεν έκαναν τίποτα. Ο μόνος τρόπος να πονέσει το σύστημα και αυτοί που το έστησαν προσεκτικά και ύπουλα όλα αυτά τα χρόνια, είναι να μη τους δώσουμε τα λεφτά μας.
Είναι ηλίθιο να φωνάζουμε στους δρόμους ή στο Σύνταγμα για την υπερβολική φορολογία και την άδικη μεταχείριση, και την επομένη ημέρα να πληρώνουμε ότι μας ζητούν. Γελούν μαζί μας!
Έστησαν «οικονομικές κοινότητες» με πολύπλοκους οικονομικούς μηχανισμούς, και οικονομικές παγίδες, με όρους και συστήματα που δεν καταλαβαίνουμε, για να μας μπερδέψουν … Δεν χρειάζεται να τα καταλάβουμε ούτε να μπούμε στη λογική που προσπαθούν να μας βάλουν.
Τα πράγματα είναι απλά:
Αυτό που θέλουν είναι τα λεφτά μας!
Ε, λοιπόν δε τους τα δίνουμε!
Η Παθητική Αντίσταση δεν είναι πολιτικό κόμμα, δεν έχει αρχηγούς και δεν ζητάει την ψήφο κανενός.
Παθητική Αντίσταση είμαστε εγώ και εσύ που υποφέρουμε από τις πιέσεις και τους εκβιασμούς του απάνθρωπου κρατικού μηχανισμού που έχει στραφεί εναντίον μας και μας απειλεί/τιμωρεί σαν να είμαστε εγκληματίες.
Η Παθητική Αντίσταση δεν είναι κάποια νέα ιδέα. Έχει δοκιμαστεί με απόλυτη επιτυχία από τον Ινδικό λαό ενάντια στην πανίσχυρη Βρετανική Αυτοκρατορία που κατείχε το κράτος τους. Οι Ινδοί εμπνεύστηκαν από τον στοχαστή Μαχάτμα Γκάντι και αντιστάθηκαν παθητικά στις διαταγές των Άγγλων κερδίζοντας την εθνική τους ανεξαρτησία.
Και είναι τόσο απλό … απλά δεν θα τους δίνουμε άλλα χρήματα μέχρι να μας σεβαστούν. Σύντομα θα μας ακολουθήσουν και οι “πολίτες – θύματα” των άλλων κρατών που δέχονται τις ίδιες πιέσεις …
Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω οι Έλληνες, ζήτω η Ελευθερία !
10559690_717970811584643_7666903660670876800_n

10556519_717949591586765_1630140443358456987_n

https://www.facebook.com/Pathitiki.Antistasi

10583946_736362946412096_3869772802858177409_n
“…. Γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η κυβέρνηση Θάτσερ στη Βρετανία αποφάσισε να επιβάλλει ένα νέο φόρο στα νοικοκυριά, ο οποίος έμεινε με το όνομα poll tax.
Πρακτικά το ποσό που αναλογούσε σε κάθε οικογένεια προέκυπτε από το πόσα άτομα έμεναν σε ένα σπίτι, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν το εισόδημά τους.
Σχεδόν αμέσως προέκυψε ένα κίνημα πολιτών που αρνήθηκαν συντεταγμένα να πληρώσουν. Ξεκίνησε από τη Σκωτία και επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα τη δεύτερη χρονιά εφαρμογής του νόμου να μην πληρώσει περίπου το 30% των φορολογούμενων (διευκρινίζεται πως η άρνηση αφορούσε ΜΟΝΟ τον poll tax – ή community charge επίσημα) ….”
__________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις