υπαλλήλων με πλαστά πτυχία, υλοποιώντας αιτήματα ελεγκτών του Δημοσίου για εντοπισμό επίορκων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με το «Βήμα», οι πτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί τίτλοι αφορούν γιατρούς, οικονομολόγους, καθηγητές, ψυχολόγους κλπ ειδικότητες. Η προέλευση των πλαστών πτυχίων είναι από πανεπιστήμια τόσο της Δυτικής, όσο και της Ανατολικής Ευρώπης, της Αγγλίας, της Ιταλίας και της ανατολικής Ευρώπης, όπως και από ανύπαρκτα ιδρύματα (π.χ. πανεπιστήμιο Αριζόνα).
Ειδικότερα, στο σχετικό ρεπορτάζ σημειώνεται ότι «όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του “Βήματος”, ο ΔΟΑΤΑΠ έχει εντοπίσει τα τελευταία δύο χρόνια 20 περιπτώσεις πλαστών πτυχίων, ανάμεσα στις οποίες εκείνες συγγενών πολιτικών ή εκπροσώπων της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που μονοπώλησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται καθηγητές σχολείων αλλά και γιατροί! Για τις περιπτώσεις αυτές θα ενημερωθούν άμεσα τα αρμόδια υπουργεία αλλά και οι εισαγγελικές αρχές».
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του "Βήματος", «ο ΔΟΑΤΑΠ προχωρεί με κομμένα τα φτερά του, καθώς, όπως είναι γνωστό, με την πρόσφατη εναρμόνιση στις σχετικές κοινοτικές οδηγίες, τα πτυχία που εκδίδονται από τη συνεργασία ξένων πανεπιστημίων και κολεγίων αποκτούν πλέον επαγγελματικά δικαιώματα από τους αντίστοιχους επιστημονικούς συλλόγους (δικηγορικούς, επιμελητήρια κ.ά.), οπότε υπό μία έννοια αυτοί είναι αρμόδιοι για τον έλεγχο και της γνησιότητάς τους. Στην περίπτωση των γιατρών ειδικά, το τοπίο είναι θολό, καθώς επαγγελματικά δικαιώματα αποδίδουν πλέον οι νομαρχίες που κάνουν και τους ελέγχους. Ο ΔΟΑΤΑΠ επεμβαίνει μόνο επί συγκεκριμένων περιπτώσεων, όταν ζητείται από τις υπηρεσίες του».
"Οι απόψεις του
ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ
ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου