Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Σύγκρουση μεταξύ κατοίκων και εργατών σε εργοτάξιο στην Κίνα- Οκτώ νεκροί

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 18 τραυματίστηκαν
 Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης η σύγκρουση έγινε μεταξύ εργατών και χωρικών που δεν επιθυμούσαν την
οικοδόμηση ενός εμπορικού κέντρου στην περιοχή τους.
Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Fuyou περίπου 26 χιλιόμετρα νότια της επαρχιακής πρωτεύουσας, Κουνμίνγκ.
Οι εργαζόμενοι οικοδομούσαν ένα εμπορικό κέντρο, και σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι κάτοικοι ήταν δυσαρεστημένοι με το έργο.
Μεταξύ των νεκρών ήταν έξι εργάτες και δύο χωρικοί ενώ η τοπική  αστυνομία υποσχέθηκε «σκληρή τιμωρία».
Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός χωρικού, ο υπεύθυνος του έργου ανακοίνωσε την ανοικοδόμηση του το 2011 αλλά αρνήθηκε να δείξει στους χωρικούς τα έγγραφα που το κατοχύρωνε.
Επίσης ο ιδιοκτήτης έλεγε ότι ο μόνος δρόμος που περνούσε μέσα και έξω από το χωριό του ανήκε αφού τον είχε... αγοράσει!
Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται αρκετές συγκρούσεις στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη Κίνα όπου οι χωρικοί προσπαθούν να αντισταθούν στο ξεπούλημα της γης τους.

"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις