Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - Υπάρχουν τραυματίες, τέσσερις οι αγνοούμενοι

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 Ρίχτερ έγινε αισθητή στην Ιαπωνία, στην επαρχία Ναγκάνο βορειοδυτικά του Τόκιο. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 22:08 ώρα Ιαπωνίας (15:08 ώρα Ελλάδας) με το εστιακό του βάθος να υπολογίζεται σε μόλις 10
χιλιόμετρα και προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση. 

Παρ' όλα αυτά δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, ωστόσο η λειτουργία των τρένων υψηλής ταχύτητας σταμάτησε χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάποια βλάβη εξαιτίας του σεισμού.

Σύμφωνα με το Kyodo News έχουν σημειωθεί τραυματισμοί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταρρεύσει τρία κτίρια στην περιοχή Χακούμπα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, υπάρχει η αναφορά για τουλάχιστον τέσσερις αγνοούμενους.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία Tokyo Electric Power (Tepco), που εκμεταλλεύεται έναν πυρηνικό σταθμό σε κοντινή απόσταση, στο Κασιουαζάκι- Καρίουα στη γειτονική περιφέρεια Νιιγκάτα, διεξάγονται έλεγχοι, όμως, οι επτά αντιδραστήρες του σταθμού βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Ο Γιοσιχίντε Σούγκα, εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης δήλωσε στον ιαπωνικό Τύπο ότι έχει δοθεί εντολή σε ειδική ομάδα των δυνάμεων αμύνης να μεταβούν στις πληγείσες περιοχές.


«Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Θέλω να ζητήσω από τους πολίτες να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο και να αντιδράσουν με ηρεμία», δήλωσε ο Σούγκα. 

Οπως αναφέρουν οι Japan Times τουλάχιστον 200 είναι οι κατοικίες που έχουν υποστεί ζημιές, ενώ έχουν ματαιωθεί δρομολογία του σιδηροδρομικού δικτύου.


"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις